string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Na pauze in verdediging gedwongen’.

Zondag 03 april 2011 om 18:15

De beide trainers hadden in de rust hun manschappen toegesproken. Wil Boessen was boos geworden en Huistra had zijn ploeg gewezen op het opportunisme dat hij verwachtte van VVV-Venlo.

Pieter Huistra: “In de eerste helft hebben we het initiatief gehad en veel duels op het middenveld gewonnen. Dat is ook de basis voor ons om goed te voetballen. We hebben veel kansen gecreëerd en zijn regelmatig op een 2-0 voorsprong gekomen. De 2-1 viel wat ongelukkig en eerder hebben we bij een tegengoal nogal eens de koppies laten hangen. Deze keer gebeurde dat niet en kwamen we zelfs vrij snel op 3-1.”
“In de rust heb ik de verwachting uitgesproken dat VVV meer opportunistisch zou gaan spelen. Wellicht door een wissel of een extra spits. Daarop waren we ook goed voorbereid. Maar eigenlijk zijn we zelf niet meer aan voetballen toegekomen. We hadden geen druk meer op het middenveld en veroverden te weinig ballen. Ook de aanvallers werden te weinig ondersteund.”
“Bij 3-2 zie je de ploeg op twee gedachten hinken en kozen ze voor de verdediging. Dat hebben ze overigens wel aardig gedaan. En we werden ook in de verdediging gedwongen. Maar er hoeft maar één bal verkeerd te vallen en het gaat dan mis. Het is teleurstellend dat we niet door voetbalden. Dat moet voor de volgende thuiswedstrijd wel weer het uitgangspunt zijn. De prioriteit lag bij het behalen van de drie punten. En die zijn ook wat waard!”
Wil Boessen: “We hadden vooraf gehoopt op minimaal een punt. Tegen een Groningen in goeden doen zijn we kansloos, maar de laatste weken draait het wat minder bij hen. De eerste helft heb ik helemaal nergens in geloofd. In de rust ben ik boos geworden en dan met name omdat iedereen elkaar in de steek liet. Groningen begon sterk, had diepte met lopende mensen en wij verloren elk duel. Daarin waren we kwetsbaar. De 3-1 vlak voor rust was cruciaal, nadat wij met wat geluk op 2-1 kwamen.”
“Met die 3-1 werd het moeilijk en in de rust ben ik uit mijn rol gevallen en heel boos geworden. Wel heb ik ook nog wat constructieve tips meegegeven. We hebben afgesproken die 3-1 vast te houden en dat het geen 4-1 zou worden. En daarbij hoopten we op een schot of een kans in de omschakeling. Na de 3-2 zag je de angst er bij Groningen insluipen. Wij hebben nog kansen op de 3-3 gehad, maar een punt was voor ons vandaag niet verdiend geweest. Groningen was gewoon beter. Ik verwacht dat wij nog vier punten nodig hebben om de play-offs veilig te stellen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’