string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Na de 2-0 aardig doorgegaan’.

Maandag 23 mei 2011 om 11:58

Driemaal had FC Groningen dit seizoen verloren van Heracles Almelo, maar in de vierde en beslissende wedstrijd in de halve finale van de play-offs was een nipte 2-1 zege genoeg voor het bereiken van de rechtstreekse strijd om het Europa League-ticket. Beide trainers over de wedstrijd.

Peter Bosz: “Om te beginnen wil ik heel FC Groningen feliciteren met het bereiken van de finale. Dat hadden we zelf graag willen behalen, maar ik denk dat Groningen na vandaag de terechte winnaar is. In Almelo hebben we donderdag wat laten liggen. Vandaag speelden teveel spelers onder hun normale niveau. Het was te weinig. De wedstrijd begon nog wat vlak en na de 1-0 leek het al bijna gebeurd voor ons.”
“We hadden meer dreiging nodig en moesten veel beter gaan voetballen. In de rust hebben geprobeerd het goed weg te zetten, maar binnen twee minuten stonden we met 2-0 achter. Ik heb gezegd dat we altijd scoren en dat gebeurde ook, al was het vrij laat. Met tien minuten te spelen had het nog gekund, maar als je voetbalt zoals wij vandaag deden dan uit dat zich ook in het missen van kansen.”
Pieter Huistra: “Met 3-2 hebben we een goede uitgangspositie gecreëerd op donderdagavond. We begonnen deze wedstrijd feller, korter in de duels en met druk naar voeren. We hadden dat vanaf het begin willen doen, maar de grip kwam er pas na tien of vijftien minuten. De eerste goal werd op een uitstekende wijze gemaakt. Na de rust wilden we nog meer aan het voetballen toekomen. Na de 2-0 gingen we aardig door.”
“Eigenlijk viel de rode kaart wat schlemielig en daardoor draaide de wedstrijd nog. Heracles wil ik een compliment maken, want mede door die rode kaart kregen zij meer grip op het middenveld en zag je dat ze van daaruit veel dreigender werden. Voor ons was het zaak de voorsprong te verdedigen met nog een paar minuten te gaan.”
“Ik ben tevreden over de manier waarop we er zijn gekomen en het feit dat we in de finale staan en dus tot de allerlaatste speeldag meedoen om Europees voetbal. Net als Heracles is ook ADO Den Haag een ploeg die dit jaar opmerkelijk goed heeft gepresteerd. We maken ons op voor twee pittige wedstrijden.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’