string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Moest de ploeg afremmen’.

Maandag 17 januari 2011 om 15:47

FC Groningen staat dinsdagavond om 18.45 uur in Genemuiden aan de aftrap voor het eerste officiële duel van het jaar 2011. SC Genemuiden is tegenstander in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi. Trainer Pieter Huistra heeft een vrijwel fitte selectie beschikbaar.

Op de afsluitende training in Haren vlogen de vonken er maandagochtend af. “We hebben drie dagen op kunstgras getraind en besloten de tweede helft van de onderlinge partij iets korter te maken. De extra energie willen we morgenavond in Genemuiden gebruiken. Het is beter de ploeg te moeten afremmen, dan ‘de zweep’ erover te moeten halen! We hebben ons goed voorbereid en zijn klaar om via deze fase van ‘laatste-16’ naar de kwartfinales door te dringen.” Bij winst wacht daarin acht dagen later een uitduel bij FC Utrecht.
Van de selectie van 22 spelers zijn drie niet inzetbaar. “Koen van de Laak is langdurig afwezig na zijn kruisbandoperatie. Daarnaast is Tim Sparv geschorst. Hij kampt bovendien met rugklachten. Door de schorsing kunnen we hem rustig de tijd geven te herstellen. Ook Jeroen Veldmate is afwezig. Hij kampt met hamstringklachten. Daarnaast zal Jorrit Kunst geen deel uitmaken van ‘de achttien’.”
“De griepgolf die door de selectie trok, lijkt exact op het juiste moment over te zijn. Het begon allemaal met Tim Matavz en vorige week was Darryl Lachman hopelijk de laatste in de rij van zieken. Vandaag was iedereen er in ieder geval weer bij. We hebben gekozen te trainen in Haren omdat dat kunstgrasveld het meeste lijkt op dat van Genemuiden.”
Afgelopen zaterdag was Pieter Huistra nogmaals getuige van een duel van Genemuiden. De huidige nummer 8 van de Topklasse speelde met 2-2 gelijk bij Flevo Boys. “Voorin hebben ze twee gevaarlijke spitsen, maar achterin kampen ze met een aantal afwezigen. Wij moeten zelf spelen zoals we dat willen en niet meegaan in de emoties van een bekerwedstrijd en de meer dan drieduizend mensen die langs de kant zullen staan.”
Op 23 december werd het duel afgelast. “Het wordt morgen minder een loterij dan dat het vlak voor de winterstop zou zijn geweest. We hebben nu betere weersomstandigheden en hebben ons goed kunnen voorbereiden. Het is voor ons wel weer de eerste echte wedstrijd, dus spelers moeten nog even weer in het ritme komen. Het is zaak vooral goed en scherp aan de wedstrijd te beginnen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’