string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Lijn van Ajax-thuis doorzetten’.

Vrijdag 21 oktober 2011 om 15:19

FC Groningen speelt zondagmiddag in een uitverkocht Euroborg tegen FC Twente, de kampioen van 2010. Drie weken terug werd de huidige landskampioen Ajax verslagen en op die wedstrijd wil de groen-witte FC graag voortborduren.

In de aanloop naar het duel met Twente ontbreken Koen van de Laak (knie), Kees Kwakman (lies) en Thomas Enevoldsen (hamstring). De selectie van 22 spelers wordt na de zaterdagtraining teruggebracht naar achttien. Huistra: “Op zich zullen er niet heel veel veranderingen plaatsvinden.”
Afgelopen weekend tegen Heracles kwamen Suk Hyun-Jun en Henk Bos als invallers in het veld: “Zowel voor de basiself als voor de achttien als voor de bankspelers die wel en niet invallen, is er veel concurrentie. Mede op basis van de wedstrijden van de Beloften hebben we de keuze gemaakt om Henk Bos zijn debuut te laten maken.”
“Tactisch hebben we tegen Heracles gekozen niets te wijzigen. Deze jonge groep is gebaat bij vastigheden en een tactische omzetting voorin heeft gevolgen voor de opbouw en het middenveld. Wij willen graag één systeem heel goed uitvoeren in plaats van drie systemen half. Tegen De Graafschap hebben we voorin overigens wel weer iets anders geprobeerd en dat pakte toen wel goed uit. Het blijft telkens weer van het moment afhankelijk.”
Over de komende tegenstander: “We hebben ons goed voorbereid op het duel met Twente en ze goed geanalyseerd. Ze hebben veel variatie in de manier van spelen, dus we hebben ook veel opties doorgenomen. Ook de Europa League-wedstrijd van gisteren tegen Odense hebben we gezien. Het is voor ons een mooie opgave. De wedstrijd leeft, we voelen ons lekker in Euroborg en hopen op een mooie middag. De moeilijkheidsgraad ligt hoog en het team zal het weer zo goed mogelijk willen uitvoeren.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’