string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Kwaliteit om te winnen’.

Woensdag 21 september 2011 om 14:33

FC Groningen speelt donderdagavond in Alkmaar in de tweede ronde van het bekertoernooi tegen AZ om een plek bij de beste 32 van het toernooi. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt bij de topper in deze fase van het toernooi.

Voor AZ had er in deze fase geen sterkere tegenstander uit de koker kunnen komen dan FC Groningen. In deze ronde van het bekertoernooi ontlopen de Europese deelnemers elkaar namelijk. FC Groningen is de hoogst geëindigde ploeg zonder Europese verplichtingen. Trainer Gertjan Verbeek van AZ sprak zich voorafgaand aan het competitieduel tussen beide clubs in Euroborg al uit over deze koppeling: “De ene vindt het de charme van het bekervoetbal, maar ik vind het erg jammer dat sterke ploegen elkaar al zo vroeg kunnen treffen. Het is in het belang van het Nederlandse voetbal dat het bekertoernooi ook in een later stadium nog goede ploegen overhoudt. Nu zal er sowieso één uitgeschakeld worden.”
Twijfel
Trainer Pieter Huistra ziet zijn selectie voor donderdag op één plek gewijzigd in vergelijking met afgelopen zaterdag. Nicklas Pedersen is voldoende hersteld van zijn knieblessure om weer aan te sluiten bij de ‘achttien’. Henk Bos is er daardoor niet bij. Van de basisspelers tegen Excelsior is Kees Kwakman nog een twijfelgeval. Hij heeft al een tijdje last van een buikspier en heeft ook minder getraind in de afgelopen periode. Jonas Ivens zou een mogelijke vervanger voor hem kunnen zijn. Hyun-Jun Suk (geschorst), Koen van de Laak, Thomas Enevoldsen en Emil Johansson zijn er nog niet bij.
Huistra: “We willen morgen met de sterkste elf spelen, want we nemen het bekertoernooi zeer serieus. We willen in het cuptoernooi leuke dingen doen. Morgenavond gaat het maar om één ding en dat is naar de volgende ronde komen. Als voorbereiding hebben we onder meer de beelden van de competitiewedstrijd (0-3 verlies – red.) bekeken. Daar hebben we de goede dingen uitgehaald. We hebben de kwaliteit om te winnen, maar moeten er natuurlijk ook rekening mee houden dat AZ-uit en AZ-thuis een verschil uitmaakt.”
Professioneel
Op de wedstrijd tegen Excelsior kwam hij nog kort terug: “We hadden te maken met een lastig te bespelen veld en een ver inzakkende tegenstander. Behalve de twee doelpunten hadden we er nog veel meer kunnen maken als de keeper er niet op miraculeuze wijze een paar had gepakt. De tweede helft vond ik prima. Het laatste halfuur hebben we inderdaad controlerend gespeeld en in twee of drie gevallen heeft Excelsior te lang de bal gehouden. Ik vind dat we het professioneel hebben uitgespeeld. We kunnen de waarde van de overwinning pas in de komende weken goed beoordelen.”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard