string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Kansen creëren en scoren’.

Donderdag 26 april 2012 om 14:49

Na drie wedstrijden zonder doelpunten is FC Groningen hard toe aan een paar goals en dat is vrijdagavond in Euroborg dan ook het doel. De thuiswedstrijd begint om 20.00 uur. Euroborg opent om 18.20 uur. Dan start ook een voorwedstrijd van de D3 tegen RWE Eemsmond. Verder wordt gecollecteerd voor Walk for Life.

Afgelopen zondag zat het niet mee in de Amsterdam ArenA en lag de focus bij Groningen op een goede defensie: “Als je niet in een sterke fase zit, moet je realistisch zijn. Daarom hebben we er tegen Ajax voor gekozen om compacter en gedisciplineerd te spelen. Het team heeft dat goed weten in te vullen en met veel energie gespeeld. Het is dan zuur om vlak voor rust de 1-0 tegen te krijgen, maar ook daarna nog zijn we voor mijn gevoel tot aan de 2-0 in de wedstrijd geweest.”
Initiatief
Vrijdagavond in Euroborg is de insteek anders. “We willen ons publiek een mooie wedstrijd voorschotelen, waarin we zelf ook weer aan voetballen toekomen. Lef en durf tonen, initiatief nemen en daarmee zorgen dat de overtuiging in de ploeg terugkomt en we kansen creëren en weer tot scoren komen. We willen zelf balbezit en moeten de bal goed van links naar rechts verplaatsen. Tegen Ajax heb ik vechtlust gezien en nu is het zaak tegen De Graafschap de aanvallende intenties uit te voeren. Hoewel de kans op het bereiken van de play-offs erg klein is geworden, zullen we thuis in Euroborg vol voor de overwinning gaan.”
Schorsingen
Door de schorsingen van Jonas Ivens en Tom Hiariej zal Huistra zijn basiself op minimaal twee plekken moeten wijzigen. Daarnaast zijn Kees Kwakman, Thomas Enevoldsen, Emil Johansson, Virgil van Dijk en Nick Bakker nog altijd niet inzetbaar. Ook Koen van de Laak is niet inzetbaar tegen De Graafschap. Hij ontbreekt wegens privé-omstandigheden.
Collecte
Het stadion opent vrijdag 27 april tien minuten eerder dan gebruikelijk, om 18.20 uur. De D3 van RVO FC Groningen/Cambuur speelt een voorwedstrijd van tweemaal twintig minuten tegen D-pupillen van RWE Eemsmond. Rond het duel wordt een collecte gehouden door Walk for Life Groningen. Deze stichting is een evenementenorganisatie die met haar activiteiten aandacht wil vestigen op mensen tussen de 18 en 30 jaar, die met kanker zijn geconfronteerd. De opbrengst van de collecte gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds.
Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het duel met De Graafschap (en dat van aanstaande woensdag tegen NAC Breda) loopt via de bekende voorverkoopkanalen en via de onderstaande link. En is geen clubcard nodig voor de resterende thuisduels van FC Groningen.
Wie niet in Euroborg aanwezig kan zijn, kan via internet kijken en een kijkcode voor het duel aanschaffen via onderstaande link.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’