string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Intentie hetzelfde, uitvoering beter’.

Vrijdag 20 augustus 2010 om 15:29

FC Groningen-trainer Pieter Huistra heeft zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap de beschikking over dezelfde achttien spelers als in de eerste twee competitieduels.

Op de vrijdagtraining was Tim Sparv afwezig. Hij was donderdag naar Finland gevlogen voor de  officiële afsluiting van zijn diensttijd en keert later vandaag terug. Afgelopen zomer doorliep hij de verkorte diensttijd voor topsporters in zijn vaderland.
Verder beschikt Huistra over exact dezelfde achttien spelers als in de afgelopen twee wedstrijden. Petter Andersson en Danny Holla zijn nog niet inzetbaar. “Petter Andersson heeft afgelopen dinsdag zijn rentree gemaakt in Jong FC Groningen. Komende maandag zal hij in de thuiswedstrijd tegen Jong Helmond Sport een halfuur meespelen,” aldus Huistra. “De knie gaf gelukkig geen reactie. Een positieve reactie was er wel bij Petter zelf, die weer de spanning van en aanloop naar een wedstrijd meemaakte.”
Intentie
Zaterdagavond is De Graafschap de derde tegenstander in de competitie. Op papier kan FC Groningen in die wedstrijd als favoriet worden gezien. “Het maakt ons eigenlijk niet zoveel uit tegen wie we spelen. We hebben altijd dezelfde insteek en willen juist graag dat onze tegenstanders rekening met ons gaan houden. In de afgelopen wedstrijd was ik tevreden over de instelling van de spelersgroep en de intentie waarmee we gespeeld hebben.”
“Trainers willen nog wel eens het negatieve benadrukken, maar we moeten niet vergeten ook het positieve te blijven zien. Op maandag hebben we dan in de nabespreking ook aandacht voor beide kanten. We zullen ook morgen tegen De Graafschap veel op de helft van de tegenstander spelen.”
Wisselwerking
“De afgelopen week hebben we op de training aandacht besteed aan de voortzetting na het veroveren van de bal. Vanuit een ‘hartslag 180’ weer het overzicht krijgen, het liefst de diepste man zuiver aanspelen en het veld weer groot maken. Dat is onderdeel van het proces waarin we zitten. Met de intentie zit het goed en de uitvoering kan nog beter. Door onze manier van spelen hopen we dat morgenavond ook weer de wisselwerking met het publiek gaat ontstaan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’