string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Instelling gaf doorslag’.

Zondag 17 oktober 2010 om 18:07

Trainer Pieter Huistra vond dat de mentaliteit van zijn ploeg in de derby de doorslag heeft gegeven. Zijn voorganger en de huidige trainer van Heerenveen, Ron Jans, gaf een compliment over de ontvangst van de oud-FC’ers in Euroborg en vond dat de gelukkigste had gewonnen.

Pieter Huistra: “We hadden ons voorgenomen vanaf het beginsignaal er bovenop te gaan, maar kwamen pas na tien minuten in de wedstrijd. Middenvelders Tom Hiariej en Tim Sparv verplaatsten het spel goed van links naar rechts en onze linkerkant kon daardoor goed in actie komen. Als het daar loopt, kunnen we veel ploegen in de problemen brengen. Er kwamen ook deze keer wat goede mogelijkheden vandaan.”
“In de rust werd het benutten van de hoekschopmomenten door de spelers zelf aangehaald als verbeterpunt. En het is geweldig dat die bal er dan al na een minuut invalt. Daarna vergaten we te voetballen. Wij hebben spitsen die gevaarlijk in de ruimte kunnen zijn en daar hadden we dan ook meer uit moeten halen. Door het uitvallen van eerst Tom Hiariej en later Shkodran Metaj ontstond wel wat onrust in de ploeg.”
“Wat vooral overblijft is dat de hele ploeg voor elkaar door het vuur wil gaan. Ze het lichaam voor de bal gooien en een bal van de lijn werd gered. Het is duidelijk dat deze ploeg één ding wil en dat is winnen. In derby’s geeft die instelling nogal eens de doorslag en zo was dat vandaag ook. We zijn zeer tevreden met drie punten en de stand op de ranglijst. Wel zien we dat we in de tweede helft zaken slimmer en beter uit hadden kunnen spelen.”
Ron Jans: “We hadden ons voorgenomen een tactiek te hanteren waarbij we verder zouden inzakken dan normaal en de opbouw over de rechterkant van FC Groningen te laten verlopen. Vervolgens de bal te veroveren, er snel uit te komen en aan te sluiten met het hele team. De inzakken is gelukt, maar het tweede gedeelte van het voornemen kwam niet helemaal uit de verf. De eerste helft gebeurde veel op het middenveld en was het nog geen spektakel.”
“In de rust hadden we de keuze voor een punt te spelen of voor de winst en was die snel gemaakt: om te winnen. Daarbij wilden we meer druk zetten op Jonas Ivens. Binnen een minuut stonden we uit een hoekschop met 1-0 achter. Dan is het een verhaal van de kip of het ei, want opnieuw werden we na de achterstand een stuk brutaler. Gingen we meer naar voren en ik had echt het idee dat de goal zou gaan vallen.”
“We hadden een aantal gevaarlijke momenten, hadden misschien een ‘strafschopje’ verdiend. Bij ons viel er een corner van Groningen in en bij een corner van ons werd op de lijn gered. Ik denk dat vandaag niet de beste of slechtste heeft gewonnen, maar de gelukkigste. Tot slot wil ik nog een statement maken over de wijze waarop ikzelf, Raymond Libregts en Arnold Kruiswijk ontvangen zijn. Dat was namelijk geweldig. Dit kan bij een club als FC Groningen en kan ook bij sc Heerenveen. Zo kan het dus ook in de voetballerij en de maatschappij.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’