string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘In de rust de boel opgeschud’.

Zaterdag 28 augustus 2010 om 16:02

Trainer Pieter Huistra van FC Groningen zag wederom een ploeg met twee gezichten. Nu was de tweede helft beter naar zijn zin dan het eerste. Gert Heerkes van Willem II vond op de persconferentie dat zijn ploeg te weinig kon afdwingen.

Huistra: “Ik ben zeer tevreden over het feit dat we drie punten hebben gehaald en de nul hebben gehouden. Over de eerste helft ben ik niet tevreden, omdat we er steeds achteraan liepen. Willem II was scherper. En wij zaten totaal niet in de wedstrijd. We hadden wel het geluk dat we de 1-0 maakten uit een mooie aanval, goed afgemaakt door Tom Hiariej. Even later schoot Nicklas Pedersen nog op de paal. Dat waren de enige hoogtepunten wat FC Groningen betreft in eerste helft.”

“In de rust hebben we het daarover gehad. Daarbij moesten we even de boel opschudden. En de tweede helft was stukken beter, stond er echt een team. Er werd gevoetbald en daarin hebben we de betere dingen uit de voorbereiding teruggezien. FC Groningen zal in het vervolg over 90 minuten op die manier moeten spelen en niet over 45.”

Gert Heerkes oogde schijnbaar ontspannen ondanks de laatste plek op de ranglijst en de nul punten die Willem II nog steeds heeft: “Ik ben het eens met mijn collega, maar heb natuurlijk vanuit een ander oogpunt naar de wedstrijd gekeken. Ik ben teleurgesteld dat het ook in de vierde wedstrijd niet is gelukt punten te halen.”

“De organisatie stond zoals verwacht, maar we hebben te weinig kunnen afdwingen. Het centrum van FC Groningen bleef overeind en wij waren niet zorgvuldig genoeg om kansen te creëren. In de pauze hebben we het accent gelegd bij het nog geconcentreerder de counter eruit halen. Maar de organisatie bij FC Groningen bleef goed staan. Qua stootkracht was het vanavond onvoldoende om wat af te dwingen. Daar komt nog eens de blessure bij van Hakola, die minimaal vier weken weg is. Lichtpuntjes waren er in de prestatie van individuele spelers aan onze kant.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’