string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Ideale omstandigheden’.

Maandag 28 juni 2010 om 19:19

Terwijl ruim honderd belangstellenden in Haren vooral de schaduw opzochten, vond trainer Pieter Huistra de omstandigheden voor de eerste training ‘ideaal’. “Het kan niet beter en is vooral goed voor de spieren van de spelers,” aldus de nieuwe trainer van FC Groningen.

De eerste bevindingen van Huistra over de spelersgroep zijn positief. “Het team maakt een gretige indruk. De omstandigheden hier in Haren zijn ideaal. Ik ben blij dat de kop eraf is. De groep heeft iets langer vakantie gehad dan in eerdere jaren en dat lijkt de selectie goed te hebben gedaan. Iedereen staat weer fris aan de start.”
Van de drie nieuwe aanwinsten Tadic, Ivens en Kieftenbeld kan Huistra na slechts één training nog niet veel zeggen. “Op zo’n eerste training komt dat nog niet direct naar voren. Wel ben ik heel positief over de gesprekken die ik met hen heb gevoerd. Ivens is een speler die er alles aan zal doen om te slagen bij FC Groningen en dat geldt ook voor Kieftenbeld. Tadic komt naar Groningen om naam te maken.”
Nadat Granqvist, Matavz en Enevoldsen ook weer zijn aangesloten, is de selectie voor het komende seizoen helemaal rond. “Iedereen die op deze eerste training aanwezig, krijgt de kans om zich te laten zien. Natuurlijk kan het best zijn dat er nog één of twee spelers zullen vertrekken, zoals Serhat Koç die onlangs werd verhuurd. Maar van mij hoeft er niemand weg. Met deze groep beginnen we de voorbereiding op de eerste wedstrijd, tegen Ajax.”

Gerelateerd nieuws.

3 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard