string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Hopelijk het dieptepunt van dit seizoen’.

Zondag 05 februari 2012 om 19:49

Trainer Pieter Huistra zei zich na afloop op de persconferentie te schamen voor zichzelf en zijn ploeg. "Iedereen moet nu bij zichzelf te rade gaan om klaar te zijn voor de volgende wedstrijd."

Pieter Huistra: “We stonden binnen een paar minuten al achter met 2-0. Wat er daarna gebeurde dat had ik totaal niet verwacht. Er was geen organisatie en de intentie om duels te winnen ontbrak. We gaven teveel ruimte achterin weg en RKC had zelfs een grote kan op 0-3. Door twee wissels in de rust hebben we geprobeerd de balans de veranderen. Meer druk te zetten en meer mensen in de zestien te krijgen. Maar na de pauze was het helaas niet veel beter.”
“Dit is de slechtste wedstrijd in mijn periode als trainer van FC Groningen. Spelers zijn de afgelopen periode opgehemeld en er zaten steeds scouts op de tribune. Maar vandaag is duidelijk dat elke wedstrijd weer bij de eerste minuut begint en je je taken naar behoren moet uitvoeren. Je bereid moet zijn dat extra stapje te zetten en de bereidheid aanwezig moet zijn.”
“Dat heb ik vandaag allemaal niet gezien. Het publiek riep dat we ons moesten schamen en dat doe ik nu ook voor mijn spelers en voor mezelf. Hopelijk was dit het dieptepunt. Iedereen moet nu bij zichzelf te rade gaan en klaar zijn voor de volgende wedstrijd.”
Ruud Brood van RKC was een stuk opgewekter: “We speelden met Rick ten Voorde erbij in plaats van de geschorste Evander Sno. Groningen kan je in een thuiswedstrij dhet mes op de keel zetten. Wij zouden van de ruimte in de omschakeling gebruik moeten maken. Binnen vijf minuten stond het al 2-0 voor ons en dat geeft natuurlijk veel vertrouwen.”
“Dan is het zaak geen goal tegen te krijgen, maar voor de pauze hadden we ook de derde moeten maken.  Daar hebben we het in de rust over gehad. Dat er ruimte zou komen om via de zijkanten door te voetballen. We scoorden een goede derde goal en in de slotfase zag je dat iedereen ten koste van alles de nul wilde houden. Ondanks de kou was het voor de vele meegereisde supporters een mooie wedstrijd. Wij hebben goed gebruik gemaakt van de omstandigheden. Het zijn belangrijke punten in het proces.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’