string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Hoop op een grote opkomst in Euroborg!’.

Vrijdag 20 mei 2011 om 09:11

Trainer Pieter Huistra concludeerde na afloop van Heracles Almelo – FC Groningen dat er de komende dagen nog flink wat werk aan de winkel is. Zijn collega Peter Bosz kijkt juist met enorm vertrouwen vooruit naar aanstaande zondag. Huistra denkt dat een volle en sfeervolle Euroborg het verschil kan maken.

Huistra: “Wij zijn de wedstrijd slecht begonnen. We hebben knullig de eerste goal weggeven en hadden in de eerste helft moeite in de duels te komen. We hebben de tweede goal ook weggegeven en hadden het geluk om toch snel de 2-1 te maken. In de eerste helft waren we zeer ontevreden over de manier waarop we steeds achter Heracles aanliepen en de bal te snel kwijt raakten. We hadden het moeilijk tegen een goed voetballend Heracles.”
“In de rust hebben we de boel hard aangepakt en aangegeven waarover we ontevreden waren. De tweede helft hadden we iets meer grip, maar het blijft een lastige tegenstander voor ons. Het is een goed voetballende ploeg en wij zijn te weinig in ons eigen spel gekomen. Na de 3-1 kwamen we uit een goede aanval terug tot 3-2 en met die eindstand mogen we onze handen dicht knijpen.”
“We doen nog mee. Er moet ook nog heel wat gebeuren. Vrijdag en zaterdag gaan we goed aan de gang. We moeten zondag goed wakker zijn, anders wordt het heel moeilijk. Het is een zware opdracht scherper te zijn, beter en meer ingesteld op de tegenstander en ons eigen spel. Een ingrediënt dat kan gaan helpen, is ons eigen publiek. Ik hoop dat er heel veel mensen komen die ons een steun in de rug zullen geven. Zondag kunnen we aan iedereen in Groningen en heel Nederland laten zien dat we beter kunnen dan vanavond.”
Peter Bosz had genoten van zijn ploeg: “Het was een echt voetbalgevecht. Ik heb als trainer en liefhebber enorm genoten. Het leek met een Europa Cup-duel waarin iedereen er vol op klapte. Het enige vervelende is dat er meer had ingezet dan die 3-2. Twee keer lieten we Groningen te snel terugkomen in de wedstrijd. We hadden er twee of drie bij moeten maken!”
“Ik denk dat we het maximale eraan gedaan hebben. In ieder geval hebben we vanavond het publiek vermaakt zoals we dat al het hele seizoen gedaan hebben. Helaas is het slechts 3-2 geworden voor ons. In uitwedstrijden scoren we bijna altijd, dus waarom zouden we dat komende zondag ook niet doen? Als we dat doen is er een grote kans om verder te gaan. Wij zien het duel met vertrouwen tegemoet.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’