string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Het was stil, zijn ze er wel klaar voor?’.

Zondag 30 oktober 2011 om 18:18

Trainer Pieter Huistra zag in de wedstrijd uitkomen waar de afgelopen week voortdurend aandacht voor was geweest op de training: het rendement. Voor de wedstrijd had de trainer zich nog wel afgevraagd op de ploeg er klaar voor zou zijn. Dat was binnen een minuut al duidelijk.

Trainer Ronald Koeman had een historische wedstrijd gezien. Nooit eerder verloor hij als trainer van FC Groningen en deze keer was het extra bijzonder: “Ik kan me niet herinneren dat ik een wedstrijd heb gezien waarin de momenten zo bepalend waren als deze. Dat Groningen acht of negen keer op doel schiet en er zes goals vallen. Wij zijn op die beslissende momenten afgestraft. Als er drie goals vallen in de eerste achttien minuten dan is de wedstrijd eigenlijk gespeeld. En dat terwijl ik het gevoel had dat we helemaal nog niet eens zo slecht spelen.”
“Wel was het een kwestie van één meter los van de man, de man uit de rug laten lopen. Dat werd meteen afgestraft. Wij hebben vervolgens de organisatie neergezet, en probeerden toch nog een goal te maken. We kwamen nog met tien man te staan en vervolgens waren er nog twee momenten waarop Groningen doeltreffend was. Maar of het nu 4-0 wordt op 6-0 dat vind ik niet zo spannend. Het rendement was vandaag zeer hoog bij Groningen. Complimenten daarvoor en voor ons was het heel pijnlijk.”

Trainingsveld
Pieter Huistra: “We hebben de wedstrijd van Twente afgelopen week geanalyseerd en toegeleefd naar deze wedstrijd met een aantal aandachtspunten. Het rendement was nu juist iets waarbij we heel erg hebben stilgestaan. Voor de wedstrijd was het echter heel erg stil in de kleedkamer waardoor we ons afvroegen of ze er wel klaar voor waren. Maar vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat ze er bovenop zaten, in elk duel. Druk zetten en er was beweging in de zestien. In twintig minuten stonden we met 3-0 voor. En we zagen veel dingen terug komen die we al op het trainingsveld hadden nagebootst.”
“Daarna was er een fase van ‘is dit echt of niet’? Toch ging we later weer goed door en scoorden we 4-0. Dit was een goed voorbeeld van de vorm op het trainingsveld doortrekken naar de wedstrijd. Ik ben dan ook heel blij met het rendement en ook het positieve doelsaldo. Daarnaast hebben we de aansluiting terug met de plekken die recht geven op Europees voetbal. Ik ben zeer tevreden over de ontwikkeling van onze jonge ploeg.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’