string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: “Het is vijf voor twaalf”.

Zaterdag 10 maart 2012 om 22:37

Trainer Pieter Huistra meldde op de persconferentie na afloop van Groningen-Vitesse dat het ‘vijf voor twaalf’ is als het om de strijd om de play-offs gaat. De ploeg van zijn collega John van den Brom van Vitesse was juist euforisch na de zege in Euroborg.

Pieter Huistra: “We zitten in een moeilijke periode. We hadden ons voorgenomen er vanaf het begin bovenop te zitten, maar in de eerste helft zag je dat het moeilijk verliep. We waren vaak snel en slordig de bal kwijt. De allereerste kans van Vitesse werd door hen direct verzilverd. Op dit moment zitten we in die hoek. Elke kans wordt afgestraft.”
“Na de pauze probeerden we meer druk te zetten en ballen te veroveren, maar we kregen te gemakkelijk de 0-2 tegen. Op zo’n moment weet je dat de wedstrijd wegglijdt, maar de ploeg is toch door blijven naar. We hebben aanvallend gewisseld en probeerden via voorzetten en mensen in de zestien gevaarlijk te worden.”
“Met de bal op de lat waren we dichtbij de gelijkmaker, maar die valt dan net niet. Voor de tweede keer hebben we thuis onnodig verloren. Voor de play-offs hebben we nu veel concurrentie. Het is op dit moment vijf voor twaalf als het om play-offs voor Europees voetbal gaan. Er moet heel wat gebeuren. Dat moet door trainen, te blijven geloven in jezelf en in elkaar. We moeten er alles aan doen in de resterende negen wedstrijden. Een hele klus, maar als we die klaren, is het extra mooi.”
Van den Brom: “We zijn blij en trots in deze lastige uitwedstrijd tegen een directe concurrent te winnen. Dan wil je en moet je blij zijn met de winst en het feit dat je drie goals maakt. In de rust hebben we de mindere punten besproken, die beter konden en moesten. Zoals geduldiger zijn en niet te snel de bal verliezen. Met de 0-2 duwden wij de tegenstander er dieper in.”
“We hadden bij 1-2 een keer geluk dat de bal op de lat viel. De teamspirit bevalt met en het feit dat we er alles aan deden om die wedstrijd over de streep te tillen. Als er één tegen één gespeeld wordt, kan een bal verkeerd vallen. Maar we hebben de extra ruimte deels goed benut. Met de 1-3 was het klaar en ziet de wereld er voor Vitesse zonnig uit na twee overwinningen op rij. Door de euforie en ontlading zijn de 200 kilometer terug niet erg.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard