string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Goede uitslag’.

Zondag 08 augustus 2010 om 18:47

Trainer Pieter Huistra kon na afloop van zijn eerste optreden als hoofdtrainer in Euroborg tevreden terugkijken op zijn debuut. Oud-collega Martin Jol concludeerde dat zijn ploeg veel moeite had met de spelhervattingen van de FC.

Huistra: ‘We begonnen aan de wedstrijd zoals we graag wilden. We kregen vrij snel een kans na een aanval over de linkerkant. Daarna was er wel de goede wil in de organisatie, maar het beetje extra brutaliteit ontbrak nog wat. Dat is wel iets waar we zeker thuis in Euroborg naartoe willen. Meteen na de rust kregen we twee kansen en scoorden zij tweemaal door het centrum.”
“Dan zijn er twee mogelijkheden. Of de ploeg laat de kop naar beneden hangen. Maar bij Groningen was het andersom. Door het maken van aanvallende wissels ontstond het besef dat er wat moest gebeuren. In die fase werden wel ballen op de helft van Ajax veroverd en kwam eruit hoe we thuis graag voor de dag willen komen. De 2-2 is een goede uitslag en geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.”
Martin Jol zag zijn ploeg een voorsprong van twee goals weggeven. “Het was een ideaal scenario; na zestig minuten op 2-0. En dan proberen uit de tegenaanval de 3-0 te maken. Op voorhand hadden we vijf à zes spelers op andere posities en was dat toch even afwachten. Het ging in het eerste uur crescendo.”
“Of het nu kwam door die Grunneger op het veld of dat wij even van slag af waren, wij hebben de wedstrijd in ieder geval niet geroutineerd naar huis kunnen spelen. We verloren opeens ieder duel in de lucht en bovendien hadden we veel moeite met hun corners.”

Gerelateerd nieuws.

4 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard