string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Goed blijven doorvoetballen’.

Zondag 31 oktober 2010 om 18:03

Op de persconferentie na afloop van VVV-Groningen (3-5) zaten twee tevreden trainers achter de microfoons bij de persconferentie. Pieter Huistra zag een aantal ‘goede goals’ en Jan van Dijk van VVV-Venlo vond dat zijn ploeg alles had gegeven.

Huistra: “We wisten dat VVV fel zou beginnen. Dat bleek ook wel, want in de eerste minuten was er drie of vier keer een scrimmage in de zestien. Dat liep gelukkig voor ons goed af. VVV dat risico neemt en druk zet, hebben wij goed afgestraft. Na een hele mooie goal van Toth moesten we weer opnieuw beginnen. Wij hebben na deze tegenslag ons hoofd er goed bij gehouden en goed doorgevoetbald, ook na de 2-2. Wilden we nog wel eens ophouden in de laatste weken, nu hebben we nog een paar goede goals gemaakt. Ik heb dan ook zeer tevreden over hoe mijn team heeft gespeeld.”
Van Dijk: “Vandaag was het idee dat we alles erop zouden gooien wat we hadden. We hoopten een beetje op het effect wat Feyenoord had meegemaakt in de wedstrijd tegen ons. Door Groningen vast te zetten en druk te zetten, verliep de beginfase prima met twee of drie corners achter elkaar. Van een van die momenten voor het doel hadden we een doelpunt moeten en kunnen maken. Maar bij hun staat een of andere kat in het doel en die staat er niet voor niets. Na vijf minuten luwde de storm van onze kant en bleef Groningen uitstekend voetballen met een verzorgd positiespel. Bij een pass vanuit het middenveld stonden twee verdedigers verkeerd. De tegengoal was voor onze ploeg een tikkie. We zijn alles blijven geven en probeerden er alles aan te doen. Ik kan mijn ploeg dat ook niets verwijten, zeker niet in die fase.”
“Uiteindelijk is Groningen drie keer voor de goal geweest en moest Dennis Gentenaar hem twee keer uit het netje vissen. Onze manier van spelen geeft risico, maar we wilden voluit spelen. De dood of de gladiolen. De tegenstander heeft het uitstekend en zeer professioneel uitgespeeld, overigens niet alleen met counters. Maar met goede goals. Na de wedstrijd heb ik mijn ploeg een compliment gegeven. We hebben alles gegeven wat we hadden en meer zat er op dit moment niet in. Het zal zich straks gaan uitbetalen in punten en doelpunten. We krijgen er wat fitte spelers bij en dat geeft ons veel vertrouwen. Mijn ploeg heeft het uitstekend gedaan en Groningen heeft zeer effectief gespeeld.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard