string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Geweldige boost’.

Maandag 13 december 2010 om 09:38

Trainer Pieter Huistra zat na afloop van Groningen-AZ alleen aan de tafel voor de persconferentie. Zijn collega Gertjan Verbeek had geen zin om langer te wachten en besloot de persconferentie eerder te verlaten.

Het was een opmerkelijk tafereel. Zoals gebruikelijk vindt ruim een halfuur na afloop van de wedstrijd een persconferentie plaats in de persruimte van Euroborg. De verliezende coach Gertjan Verbeek, die al ruim tien minuten achter de tafel zat, besloot op een gegeven moment met “Test, test” en beantwoorde vervolgens in alle haast enkele vragen van Noord-Hollandse journalisten.
Tijdens dit hele tafereel kwam ook trainer Pieter Huistra binnengelopen en nam plaats achter de tafel. Toen perschef Richard van Elsacker het officiële gedeelte wilde inleiden, kwam Verbeek tussenbeide en verliet hij de ruimte nog voordat Huistra aan het woord was geweest. Een opmerkelijk besluit.
In het recente verleden waren persconferenties met AZ-trainer Louis van Gaal en FC-trainer Ron Jans altijd vermakelijk. Beide heren hielden destijds evenwel de etiquette aan en voerden hun strijd toch vooral verbaal. Overigens verliet Ron Jans op zijn beurt al eens een persconferentie in de Amsterdam ArenA, omdat Henk ten Cate destijds uitgebreid de tijd nam om vooraf een sigaret te gaan roken.
Terug naar de orde van de zondag. Pieter Huistra deed uiteraard zijn verhaal over de wedstrijd en zei onder meer het volgende: “We zijn uitstekend aan de wedstrijd begonnen. Het is duidelijk dat we hier altijd graag in Euroborg spelen. We hebben meteen druk gezet en waren scherp. Gevaar kwam er via kopballen van Andreas Granqvist en een uitstekende goal van Tim Matavz.”
“Vervolgens kregen we het toch lastig. AZ is de eerste ploeg gebleken die tussen onze druk door wist te voetballen. Het zwaartepunt in de verdediging komt daardoor verder naar achteren te liggen. In de eerste helft hebben we nog geen halve kans weggegeven. Vlak voor rust liet Matavz een uitstekende kans liggen om 2-0 te maken.”
“In de tweede helft werden we nog meer achteruit gedrukt. Maar behalve het schot van Holman tegen de lat zijn we ook niet echt in grote problemen gekomen. Ik ben tevreden met de inzet van de spelers. Het was niet altijd mooi, maar we zaten er wel bovenop. Het is geweldig om te zien waar we staan op de ranglijst. Dit geeft aan iedereen in en rond de club weer een geweldige boost.”

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard