string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Even de reset-knop indrukken’.

Maandag 28 februari 2011 om 09:40

Trainer Pieter Huistra was na afloop van Feyenoord-Groningen teleurgesteld over de wedstrijd van zijn ploeg. Collega Mario Been zag net als Huistra al vanaf het begin het verschil in durf van de beide ploegen.

Pieter Huistra: “Vanaf het begin was het vanmiddag zeer teleurstellend. Vanaf de eerste twee ballen was er twijfel en geen durf. We liepen achter de feiten aan. Feyenoord zat er bovenop en won de duels. Daardoor verdween onze kwaliteit vandaag. Na de 1-0 was het wel cruciaal dat er hands werd gemaakt voorafgaand aan de 2-0. Gelukkig kwamen we nog voor de pauze terug met een cadeautje dat goed werd afgemaakt door Pedersen.”
“In de rust was er dan ook zeker nog het vertrouwen dat we iets konden doen. De hoop werd echter snel in de grond geboord door de snelle penalty. Daarna zakte het vertrouwen weg. Het is nu zaak deze teleurstelling weg te nemen en elkaar eens duidelijk de waarheid te gaan vertellen. We moeten maar eens op de reset-knop drukken. De laatste weken spelen we namelijk beneden het niveau, dat we kunnen halen.”
Mario Been: “In grote lijnen ben ik het helemaal met Pieter Huistra eens. Ik vond dat wij uitstekend aan de wedstrijd begonnen. Wij hadden vooraf ook een goed gevoel, terwijl zij toch een mindere wedstrijd achter de rug hadden. Na de 2-0 deden we iets dat eerder is gebeurd, namelijk de tegenstander te makkelijk een goal weggeven. Door een individuele fout ga je dan met 2-1 de rust in.”
“In de eerste helft ging werd bij ons in de ploeg nog niet snel genoeg van kant gewisseld. We hebben Ryo meer ingespeeld en dat resulteerde eigenlijk direct in de strafschop. Daarna hebben we kunnen zien dat we uitstekend kunnen voetballen. Ook hebben we veel kansen gecreëerd. Groningen raakte nog de buitenkant van de paal en gelukkig maakten wij in de slotfase 4-1 en 5-1. We hadden enorm veel plezier in de kleedkamer. Het schiet niet op als je maar blijft gelijkspelen, dus was een overwinning weer eens zeer welkom.”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus