string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Ene week niks, andere heel veel’.

Zondag 19 februari 2012 om 16:54

Trainer Pieter Huistra was na afloop van Groningen-PSV tevreden over de mentaliteit van zijn ploeg. Trainer Fred Rutten bleef ondanks de nederlaag koploper met zijn ploeg, maar was ‘enigszins geschrokken’ van acht van de elf basisspelers.

Pieter Huistra: “We hebben PSV tegen De Graafschap en Trabzonspor gezien. Als je ze laat voetballen, kan PSV uitstekend voetballen. En dus hadden wij als opdracht meegegeven er vanaf het begin bovenop te zitten en te storen, ze de hoek in te dwingen en dan erop vliegen. Dat lukte ons aardig. Zelf hadden we in de beginfase moeite wat te creëren. Na 20 à 25 minuten gooiden we de schroom van ons af en na de goal zag je dat het zelfvertrouwen ook weer toenam.”
“De afgelopen weken waren we steeds net te laat in duels en na afloop van VVV-Groningen heb ik het ook al gezegd: voetbal is een spel waarin de duels cruciaal zijn. In combinatie met een aardig veldspel heb je in het voetbal tegen iedere tegenstander een kans. Na de 2-0 ontstond ruimte en tegen tien man werd het vervolgens 3-0. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen.”
“De prestatie en inzet waren vandaag goed. We hebben wat moeten puzzelen, maar de spelers die er stonden, die hebben vandaag zijn in staat gebleken een goede wedstrijd op de mat te leggen. Ik ben tevreden en dit is de basis voor de komende weken. In het voetbal is het de ene week niks en in de andere heel veel. Dat hoort erbij en we hopen de komende weken veel van het goede te laten zien.”
Fred Rutten: “Ik ben wel enigszins geschrokken van het team. Donderdag hebben we een goede prestatie neergezet en ik hoopte en verwachtte dat we de lijn zouden kunnen doortrekken. Als je zag hoe we startten, dan is het vreselijk moeilijk om dat nog weer te kantelen. Zowel in balbezit als in balverlies was de wil om te winnen niet aanwezig vandaag.”
“In de rust hebben we gereageerd richting de groep. Ons niveau dat we in thuiswedstrijden wel kunnen halen, was er niet. En dus was het een terechte nederlaag tegen een team dat zich ervan bewust was dat ze vandaag wel moesten willen. Gefeliciteerd FC Groningen, vandaag was het bij ons collectieve onvolwassenheid.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’