string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Eerste helft slappe hap’.

Zondag 28 november 2010 om 13:24

De beide trainers hielden het kort na afloop van Roda JC-FC Groningen. Pieter Huistra vond de eerste helft slap, terwijl Harm van Veldhoven zijn ploeg goed bezig zag. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, maar kwam er geen verandering meer in de 1-0 score.

Huistra: “We zijn vanmiddag om een uur weggereden uit Groningen. We zaten vier uur in de bus. Tel er een uur bij voor het eten. En dan beginnen we en is de eerste helft in een oogwenk zeer teleurstellend voorbij. Met de spelers hebben we in de pauze een flink woordje gewisseld. De vrije trappen zijn vaak een graadmeter voor de vorm. In de eerste helft was het slappe hap en kregen we er volgens mij maar één. In de tweede helft was het een stuk beter en hadden we pech dat de ballen er niet in gingen. Dat laatste geeft moed voor de weg terug die weer viereneenhalf uur zal duren. Vrijdag spelen we thuis tegen Vitesse en gaan we er weer bovenop!”
Van Veldhoven: “Ik heb mijn stem helemaal verloren. Ik ben zeer blij met de overwinning. In de eerste helft hebben we zeer goed gespeeld, in een andere formatie dan woensdag. Gelukkig waren de spelers ook een stuk fitter dan de trainer. Want ik ben een beetje grieperig. Ik ben blij dat we de zege over de streep hebben getrokken. In de eindfase was het moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Met Granqvist erbij in de voorhoede van Groningen waren ze behoorlijk gevaarlijk. We hebben een drukke week achter de rug met een aantal gelijke spelen en belangrijke overwinning. We zijn klaar voor de derby van komend weekend.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’