string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Avond om snel te vergeten’.

Zondag 20 februari 2011 om 00:44

Trainer Pieter Huistra zag liefst drie spelers uit zijn ploeg in de eerste helft geblesseerd uitvallen. Kenmerkend voor een ‘avond vol pech’. Zijn collega Harm van Veldhoven van Roda JC Kerkrade verdiende door de zege een ‘aangenamere’ lange terugrit naar Limburg.

Pieter Huistra: “Het was zo’n typische avond waarop alles en iedereen van slag was. Ik vond dat we ondanks de twee kansen voor Roda wel goed aan de wedstrijd begonnen. De blessure van Petter Andersson bracht twijfel in het team. Het was zeer ongelukkig dat op het moment van de wissel het eerste tegendoelpunt viel. Dat is iets dat nog doorsijpelt in de ploeg. Oluwafemi Ajilore moest zijn positie vervolgens nog wat zoeken en raakt ook nog eens geblesseerd aan de kuit. In de loop van de eerste helft kregen we wel iets meer grip, waren we beter in de duels. Maar de scherpte bij de kansen liet te wensen over.”
“Vervolgens is er dan nog eens de blessure van Fredrik Stenman die er overheen komt. We probeerden na de rust nog wel aan te zetten. Ondanks de teleurstelling en de twee wisselingen heeft de ploeg de rug gerecht en kregen we kansen en dwongen we corners af. Op het moment dat in mijn ogen de 1-1 in de lucht hing, viel juist de 0-2. Roda JC is een slimme, geslepen ploeg die dat vervolgens kan uitspelen. Wij zijn wel door blijven gaan. Ondanks de kou, de teleurstelling en ook nog eens een gemiste penalty. Dit is een avond om snel te vergeten. Er komt een interessante periode aan. We staan er ondanks deze nederlaag nog steeds goed voor en er ligt voor ons een prijs aan de eindstreep, die we graag willen pakken.”
Harm van Veldhoven (Roda JC Kerkrade): “Vanaf het begin gingen we er goed en gedurfd in, door op de juiste momenten druk te zetten. Dat resulteerde meteen in twee kansen van Morten Skoubo. Later viel toch de 0-1 door Mads Junker. Wij hebben de controle over de wedstrijd gehouden, hoewel er van Groningen de tien a vijftien minuten voor rust meer druk kwam. We zijn blijven drukken en voetballen met onze twee diepe mensen.”
“In het eerste kwartier na de pauze hadden we het moeilijk, maar na de 0-2 kantelde de wedstrijd in ons voordeel. Daarna viel de 0-3 en was het beslist. Na het cadeautje was het wachten op het moment dat we nog een keer konden toeslaan. We hebben na het gelijkspel van vorige week compleet het vertrouwen opgepakt. Er zijn weinig ploegen die dit in Euroborg kunnen brengen. De lange rit die we voor de boeg hebben, zal hierdoor een stuk aangenamer worden.”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus