string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Automatismen vervielen’.

Zondag 06 maart 2011 om 22:02

FC-trainer Pieter Huistra was in de rust van Groningen-Heracles van mening dat er spelers moesten opstaan. Trainer Peter Bosz van Heracles Almelo vond de zege van zijn ploeg onverdiend op basis van de eerste helft.

Huistra: “In de 38ste tot de 40ste minuut ga je meestal alvast nadenken hoe je het als coach gaat aanpakken in de rust. En op dat moment had ik echt een heel positief gevoel over het geheel. We controleerden de wedstrijd en stonden bijna op 2-0. Maar hoe de eerste tegengoal valt en binnen een paar minuten daarna ook nog een tweede, dat baart eerlijk gezegd wel zorgen.”
Uit elkaar
“Automatismen en vastigheden kwamen te vervallen en dat was nu net een van onze krachten voor de winterstop. Na drie duidelijke nederlagen moeten we er met elkaar uit zien te komen. Bij een beetje tegenwind moeten er mensen opstaan. Dat gebeurde nu niet in de rust. Tot de 1-3 viel, was het nog redelijk. Maar daarna viel het uit elkaar. Organisatorisch veranderde er toen opnieuw iets.”
“We gaven in die fase ook te gemakkelijk kansen weg. We moeten toch naar de positieve dingen blijven zoeken en iedereen moet vooral bij zichzelf kijken wat hij verkeerd doet. We houden er vertrouwen in, want er is nog veel om voor te strijden in het restant van de competitie. We staan er ondanks drie nederlagen nog goed bij en ik houd zeker het vertrouwen in het team.”
Teleurstellend
Collega Bosz leek niet zo blij met de drie punten: “Als het fluitconcert bij aanvang van de rust voor mijn ploeg was geweest, was dat zeer terecht geweest. En voor Groningen was het onterecht. Want Groningen was de enige ploeg die met een instelling op het veld stond en voor de volle honderd procent de wedstrijd in ging. Een tussenstand van 3-0 of 4-0 was niet ondenkbaar geweest.”
“Dat het 1-2 staat bij de aanvang van de rust, slaat eigenlijk nergens op en was volledig onterecht. Het is teleurstellend, want we hebben laten zien dat we ook beter kunnen. Op het positiespel hebben we veel getraind. Maar dat komt er alleen uit als je honderd procent ingesteld bent en niet bij tachtig procent. In de tweede helft zijn we meer gaan voetballen en schoppen we er nog twee bij. We hebben vandaag meer gekregen dan we hadden verdiend, maar zo zit het soms in elkaar.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus