Huistra: ‘Aangemoedigd open te spelen’

28 november 2011 / vandaag

In Eindhoven liep FC Groningen zaterdagavond tegen de grootste nederlaag op sinds de 7-1 nederlaag bij FC Twente van vijf jaar geleden. Trainer Pieter Huistra legde ook kritiek bij zichzelf neer. PSV-coach Fred Rutten zag ook nog verbeterpunten.

Huistra: “We kwamen hier naartoe uit een goede reek. Het zelfvertrouwen was dusdanig hoog dat we ook voetballende iets konden laten zien. We hebben met vrijveel risico gespeeld, maar op een te naïeve manier en zijn afgeslacht. Met diverse keren balverlies in de opbouw en in de omschakeling zijn we door PSV op het middenveld afgetroefd. Bij 3-0 weet je dat het een moeilijke wedstrijd wordt.” “In de rust maakten we nieuwe afspraken en toen was de snelle vierde goal wel een extra tikkie. Daarna zijn we gelukkig wel door blijven voetballen. Maar nooit op de manier waarvan we weten dat dit team ook kan brengen. Ik heb ook kritiek op mezelf, want ik heb aangemoedigd open te spelen en risico te nemen. Dat is duidelijk afgestraft. Maar deze spelers herstellen heel snel. In het achterhoofd hebben we de serie die we hebben gehad. Vanavond alle complimenten voor PSV en de wedstrijd van volgende week tegen NEC is weer voor ons.”
 
Fred Rutten: “Allereerst neem ik graag de complimenten ter harte. De eerste helft hebben we de tegenstander het spel onmogelijk gemaakt. We zetten vrij snel druk en maakten uitstekende doelpunten. Ik vond dat er nog wel twee bij hadden gemogen. We hebben bovendien niets weggegeven, zeer geconcentreerd gespeeld. Na de 4-0 was er een fase dat we weer hoop en moed gaven aan FC Groningen.” “Na de 4-1 waren we zelfs even de kluts kwijt. Die slordigheid in de tweede helft is vreemd als je het beeld van de eerste helft ook hebt gezien. Al met al was het een goede prestatie tegen een goed voetballende ploeg. Het tegendoelpunt en de gele kaart waren nog smetjes. Volgende week hebben we een belangrijke wedstrijd in Rotterdam en dan is het jammer als we een verdediger als Marcelo kwijt bent.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws