string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Aan elkaar gewaagd’.

Vrijdag 10 december 2010 om 15:48

Pieter Huistra blikt vooruit op het thuisduel met AZ van aanstaande zondagmiddag. “In Alkmaar waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en beide ploeg zijn sindsdien gegroeid.”

Huistra: “Het is voor ons een goed meetpunt. De laatste zes à zeven wedstrijden heeft AZ een goede vorm laten zien. Wij zullen scherp moeten zijn in deze wedstrijd. De foutjes die we in deze wedstrijd nog maakten, mogen er nu niet meer in zitten. We staan nu boven AZ en willen daar graag blijven staan. In Alkmaar waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. We hebben toen wel teveel kansen weggegeven, maar wel veel balbezit gehad. Beide ploegen zijn gegroeid sinds die wedstrijd.”
Gertjan Verbeek is het met Huistra eens in het programma van komende zondag: “Ik denk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. FC Groningen zal het thuisvoordeel hebben, maar dat kan ook een extra druk geven. Dat zag je vorige week in de eerste helft tegen Vitesse, waarin het doelpunt uitbleef. Het zal spannend worden. We zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen om straks goed de winterstop in te gaan.”
Middenvelder Danny Holla over AZ: “Ze spelen heel goed en hebben toch vrij gemakkelijk van ADO Den Haag gewonnen. In Den Haag is dat een knappe prestatie, want ADO speelt daar leuk voetbal. Ik denk dat het een mooie, spannende en heel belangrijke wedstrijd wordt. We willen zo lang mogelijk bovenin meedraaien, dus zullen we vol voor een goed resultaat gaan.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus