Hrustic schiet onder-23 naar derde plek

25 november 2017 / vandaag

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Scheveningen met 2-1 gewonnen van de plaatselijk Derde Divisionist. Ajdin Hrustic maakte voor en na de pauze (0-1) een doelpunt. In de slotfase kwam de thuisclub nog terug tot 1-2. Lars Kramer kreeg daarna zijn tweede gele kaart. De ploeg van trainer Alfons Arts stijgt door de zege naar plek drie van de ranglijst.

Trainer Alfons Arts was na afloop van de zesde zege in dertien duels tevreden over het eerste uur van de wedstrijd. “We hadden het eerste kwartier nog moeite grip te krijgen,” aldus de FC-trainer, “maar we gaven in die fase ook niets weg. Daarna kregen we drie grote kansen voordat Ajdin Hrustic de 1-0 maakte na een goede actie van Tom van de Looi aan de linkerkant.”

In de pauze gaf Arts zijn mannen aan vooral veel beweging in het spel te houden, een man te blijven ‘overslaan’ en het spel van links naar rechts te verplaatsen. “We merkten dat Scheveningen het conditioneel lastig begon te krijgen. Het eerste kwartier deden we het prima. De 0-2 viel toen Hrustic een bal van de paal van Michael Breij in de rebound binnen schoot. Daarna verslapten we en lieten we ons provoceren door opmerkingen en overtredingen. Daar profiteerde Scheveningen van.”

In plaats van met 3-0 de zege al vroegtijdig over de streep te brengen, bleef het tot de laatste seconde spannend. “Zij gingen de lange bal spelen, waren gevaarlijk uit standaardsituaties en drie minuten voor tijd kwam de bal uit een ingooi aan onze rechterkant bij de tweede paal en konden ze hem zomaar inkoppen. Toen werd het nog drie minuten en vijf minuten extra tijd billenknijpen.”

Vijf minuten in de extra tijd kreeg Lars Kramer ook nog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. “In de laatste seconde kregen ze ook nog een gevaarlijke vrije trap, maar meteen daarna was het afgelopen. We hebben onszelf ondanks de overwinning te kort gedaan. We moeten blijven werken aan meedogenloosheid en zo’n wedstrijd zakelijk zien uit te spelen. Niet met andere dingen bezig zijn en negentig ‘plus’ minuten niet verslappen. Daar blijven we aan werken.”

Na de dertiende speelronde staat FC Groningen onder-23 nu derde op de ranglijst met 22 punten. Komende zaterdag, 2 december, is FC Twente onder-23 te gast op Sportpark Corpus den Hoorn.
LET OP: Deze wedstrijd is verplaatst naar 12.30 uur!

Opstelling FC Groningen
Hoekstra; Riksman, Ploem, Kramer, Finsson; Van de Looi, Reis, Postma, Hrustic (78' Oldenburger), Donald (80' Waterink), Breij.
Rest bank: Boevink, De Vos, Bouman.
Scores: 40' Hrustic 0-1; 57' Hrustic 0-2, 85' Steemers 1-2.

Uitslagen opleiding 25 november
Scheveningen – FC Groningen onder-23: 1-2
FC Volendam – FC Groningen onder-19: 2-1
FC Groningen onder-17 – FC Utrecht: 1-2
FC Groningen onder-15 – AFC: 0-2
FC Volendam – FC Groningen onder-13: 1-3
FC Groningen onder-12 – Ajax: 5-20

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws