Hrustic nog actief op Confederations Cup

20 juni 2017 / vandaag

Ajdin Hrustic is deze periode nog actief als international met Australië bij de Confederations Cup in Rusland, waar zijn geboorteland de openingswedstrijd verloor. Op het EK onder-21 in Polen raakte Simon Tibbling bij Zweden geblesseerd aan zijn voet. Jong Zweden heeft twee punten uit twee wedstrijden.

Simon Tibbling speelde voor de derde zomer op rij een toernooi met Jong Zweden. Twee jaar terug werd de ploeg Europees kampioen onder-21 en afgelopen zomer werd deelgenomen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Engeland werd maandagavond tegen gastland Polen een punt gepakt: 2-2. Tibbling viel na een uur uit met een voetblessure die hem de rest van het toernooi aan de kant houdt. Donderdagavond is de laatste groepswedstrijd tegen het Slowakije van oud-FC’er Albert Rusnak.

Confederations Cup
Ajdin Hrustic maakte vorige week in zijn geboorteplaats Melbourne zijn debuut voor de A-selectie van Australië in een oefenwedstrijd tegen Brazilië. Vervolgens reisde de groep af naar Rusland voor deelname aan de Confederations Cup, de traditionele voorloper van het Wereldkampioenschap. Daar werd het toernooi maandag door de ‘Socceroos’ geopend met een 3-2 nederlaag tegen Duitsland. Hrustic kwam niet in actie. Komende donderdag speelt Australië de tweede groepswedstrijd tegen Kameroen. Op zondag 25 juni is Chili de derde en laatste tegenstander in de poulefase.

Eerste training
De internationals Samir Memisevic, Sergio Padt en Mimoun Mahi zullen – net als Tibbling en Hrustic  – nog niet op het veld staan als de eerste selectie zaterdag 1 juli aanvangt met trainen in Haren. Ze melden zich een kleine twee weken later in de aanloop naar het trainingskamp in Duitsland.

In tenue Zweden
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws