Hrustic, Itakura en El Messaoudi opgeroepen voor A-interlands

7 oktober 2019 / vandaag

Ajdin Hrustic, Ko Itakura en Ahmed El Messaoudi hebben een uitnodiging op zak om uit te komen voor de nationale teams van respectievelijk Australië, Japan en Marokko. Daarnaast zal er nog een handvol jeugdinternationals actief zijn. Zo maakt Romano Postema zijn opwachting voor Oranje onder-18.

Eenmalig A-international Hrustic speelt met Australië op donderdag 10 oktober de thuiswedstrijd tegen Nepal. Vijf dagen later, op dinsdag 15 oktober, komen de ‘Socceroos’ in actie tegen Chinees Taipei.
 
Ko Itakura heeft inmiddels drie ‘caps’ achter zijn naam voor Japan en reist komende week af naar zijn vaderland voor twee interlands. Op donderdag 10 oktober is de thuiswedstrijd tegen Mongolië. Op dinsdag 15 oktober gaat de ploeg vervolgens op bezoek bij Tadzjikistan.

Ahmed El Messaoudi speelde tot dusver zijn enige A-interland voor Marokko in 2015 en kreeg een oproep om in oktober deel uit te maken van de nationale selectie. Op vrijdag 11 oktober wordt in Marokko de thuiswedstrijd tegen Libië gespeeld. Op dinsdag 15 oktober speelt de ploeg thuis tegen Gabon.

Jong Oranje
Jong Oranje, met Deyovaisio Zeefuik in de ploeg, speelt vrijdag 10 oktober in Doetinchem tegen Portugal. Op dinsdag 15 oktober speelt Jong Oranje uit tegen Jong Noorwegen. Jan Hoekstra, Kaj Sierhuis en Azor Matusiwa staan op de standby-lijst van bondscoach Erwin van de Looi.

Daniël van Kaam staat standby voor twee duels van Oranje onder-20, waarvoor Tom van de Looi (dit seizoen verhuurd aan N.E.C.) wel is opgeroepen. Het team speelt op donderdag 10 oktober thuis in Katwijk tegen Portugal. Op maandag 14 oktober wordt in het Poolse Kalisz gespeeld tegen de leeftijdsgenoten uit dat land.
 
Jeugdinternationals
Oskari Sallinen speelt met Finland onder-19 op woensdag 9 oktober tegen IJsland onder-19 en vier dagen later, op zondag 13 oktober, tegen Zweden onder-19. Nikolas Talo heeft met Finland onder-17 afgelopen week juist een EK-kwalificatietoernooi achter de rug. Hij speelde de volle 90 minuten tegen achtereenvolgens Tsjechië (0-0), Bosnië-Herzegovina (2-1) en Moldavië (3-0).

Romano Postema heeft een invitatie op zak voor Oranje onder-18 dat op vrijdag 11 oktober in Oldenzaal speelt tegen België onder-18.

Oranje onder-15 speelde afgelopen dinsdag, 1 oktober, een selectiewedstrijd in Zeist waarbij twee spelers van FC Groningen vertegenwoordigd waren: Thijmen Blokzijl en Jasper Meijster. Oranje onder-14 speelde eveneens een selectiewedstrijd, waarbij FC’ers David Schut, Mark Hoekstra en Ivan Laarman de club representeerden.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws