Hrustic: ‘Een eer om te scoren’

16 april 2017

FC Groningen won zondagmiddag ruim van PEC Zwolle en liet het Noordlease Stadion vijf keer juichen. Invaller Ajdin Hrustic tekende voor het slotstuk door vlak voor tijd de 5-1 te maken. Hrustic’ eerste goal in het betaalde voetbal, die hij kan gaan vieren in bijzijn van zijn familie.

De middenvelder maakte tijdens het vorige thuisduel tegen NEC zijn thuisdebuut voor de FC toen hij dertig seconden voor tijd mocht invallen. In de wedstrijd tegen PEC Zwolle kreeg de Australische Bosniër bijna een kwartier speeltijd.
 
Een eer
“Dit was mijn derde wedstrijd in het eerste van FC Groningen en ik ben blij dat het iets langer was dan de vorige keer,” zegt Hrustic voor de camera van FC Groningen.tv, het online TV-platform van de club. “Net als mijn debuut is het scoren van mijn eerste doelpunt ook een eer.”
 
Niet alleen Hrustic was blij met zijn treffer, ook zijn teamgenoten gunden de middenvelder zijn treffer. Samir Memisevic sprong Hrustic vrijwel direct in de nek en ook Jason Davidson vierde de treffer met zijn teamgenoot op een speciale wijze. “Een bijzondere ‘handshake’, dat hadden we vooraf afgesproken,” lacht Hrustic. “We kunnen goed met elkaar opschieten, zowel op als naast het veld.”
 
Aanwezig
Hrustic zal vandaag nog even kunnen nagenieten van zijn goal in bijzijn van zijn familie. “Mijn moeder, zus en broer zijn hier. Ze waren vandaag voor het eerst aanwezig in het stadion, dus het is wel speciaal dat ik nu scoor. Ze zijn op me aan het wachten en ik denk dat we vanavond gezellig samen gaan eten om het te vieren.”  

header seizoenkaart

Laatste nieuws