Houtwerk zit Braga dwars, Olympique Marseille gelijk.

Dinsdag 01 december 2015 om 11:30

FC Groningen is de ploeg uit Groep F die zich het best herstelde van de vijfde speelronde in de UEFA Europa League. De Trots van het Noorden won in Euroborg van ADO Den Haag, terwijl Olympique Marseille in eigen huis gelijkspeelde en zowel SC Braga als Slovan Liberec onderuit gingen.

SC Braga had geen gemakkelijke opgave in de competitie, daags na de winst tegen Slovan Liberec en daarmee de plaatsing voor de volgende ronde van de UEFA Europa League. De ploeg van trainer Paulo Fonseca kreeg maandag in eigen huis de topclub Benfica op bezoek.
Houtwerk
De bezoekers uit Lissabon gingen fel van start en dat resulteerde al na drie minuten in de eerste treffer. Braga-keeper Stanislav Kritsyuk gaf ongelukkig het laatste zetje waardoor hij het eigen doelpunt achter zijn naam kreeg. Benfica drukte door en kwam via de Argentijn Lisandro López na 11 minuten op 0-2.
SC Braga ging fanatiek op zoek naar de aansluitingstreffer. Spits Ahmed Hassan schoot na een kwartier spelen op de paal en verdediger Willy Boly raakte met zijn kopbal na een half uur voetballen de lat. In de tweede helft leek invaller Felipe Augusto de slotfase nog spannend te maken, maar ook de Braziliaan zag zijn inzet ook tegen het houtwerk uiteen spatten. Door het verlies zag Braga tegenstander Benfica weer over zich heen klimmen en daardoor staat het nu vierde in de competitie met 20 punten uit 11 duels.
Doelpuntrijk
Olympique Marseille ontving, een paar dagen na het de wedstrijd tegen FC Groningen, AS Monaco in eigen huis. Het Stade Vélodrome was zondag met 42.882 toeschouwers een stuk beter gevuld dan het treffen tegen de Groningers. Beide clubs schotelden het publiek een doelpuntrijke wedstrijd voor, het werd 3-3.
Olympique Marseille begon de wedstrijd met twee wijzigingen in de basisopstelling ten opzicht van de wedstrijd tegen de FC. Romain Alessandrini speelde in plaats van Lucas Ocampos en Karim Rekik verving Rolando. Alessandrini zorgde al na 12 minuten voor de openingstreffer, maar door twee doelpunten van Almamy Touré keek het elftal van trainer Michel bij rust tegen een achterstand aan.
Lens
Vlak na rust trok topscorer Michy Batshuayi de stand gelijk, maar twintig minuten voor tijd kwam l’OM toch weer op achterstand. Fábio Coentrão was de doelpuntenmaker en direct na de tegentreffer ging Nederlander Rekik naar de kant vanwege problemen met zijn lens.
Zoals wel vaker de laatste weken redde Georges-Kevin N’Koudou het team door acht minuten voor tijd de derde treffer aan de kant van Marseille te maken, 3-3. Marseille staat door de puntendeling elfde in de competitie met 19 punten uit 15 wedstrijden.
Verlies
Slovan Liberec kwam net als SC Braga pas op maandag in actie en bewees zichzelf een slechte dienst. De ploeg van trainer Jindrich Trpišovský ging uit bij FC Tescoma Zlin met 2-0 onderuit. Het team moest het stellen zonder de geblesseerde Tsjechisch internationals David Pavelka en Josef Sural. Voormalig FC’er Ondrej Svejdik speelde de gehele wedstrijd.
Door het verlies is Slovan Liberec gezakt naar de zesde plaats in de SYNOT Liga. Het heeft 26 punten uit vijftien duels verzameld. Aankomende donderdag krijgt de ploeg een herkansing tegen FC Tescoma Zlin. Dan staat in hetzelfde stadion de return van de 1/16e-finales van het bekertoernooi op het programma. Liberec verdedigt in Zlin een 1-0 voorsprong.