string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Hopen op een voetbalspektakel tegen Ajax’.

Dinsdag 18 december 2012 om 12:33

In de 410de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, kijkt hij vooruit naar de bekerkraker van donderdagavond tegen Ajax en benoemt hij de overige activiteiten van deze week.

“Alle goede plannen, die we afgelopen zaterdagavond tegen VVV-Venlo hadden, vielen na ruim vijf minuten al in duigen. Door de onterecht verstrekte rode kaart aan Leandro Bacuna kwam er door de numerieke minderheid van een échte wedstrijd niet veel meer terecht en dat was jammer voor alle toeschouwers in Euroborg.”
“Een deel ervan had op de Tonny van Leeuwen Tribune bovendien de pech, dat na het doorspoelen van de leidingen, door een verkeerde koppeling de biertap op één tappunt was aangesloten op het Amstel Light bier in plaats van het gewone bier. Dat vinden we vervelend voor de mensen, die dit hebben ondervonden, maar voor de komende wedstrijden is dit opgelost en gewaarborgd.”
“Over de actie van scheidsrechter Serdar Gözübüyük – waarbij hij tijdens de wedstrijd een bandje aan onze trainer Robert Maaskant met daarop het woord ‘respect’ toonde – is inmiddels voldoende gezegd, onder meer via een verklaring gistermiddag (maandag –red.) op deze website.”
Eerbetoon Nevland
“We richten ons nu volledig op de bekerkraker van donderdag tegen Ajax. Direct na de warming-up van beide ploegen zullen we Erik Nevland op het veld een eerbetoon geven voor zijn actieve carrière, waarin hij tussen november 2004 en januari 2008 114 officiële wedstrijden speelde voor FC Groningen en de absolute publiekslieveling was. Nevland beëindigde op zondag 18 november zijn loopbaan bij Viking Stavanger en is donderdagavond eregast bij de bekerwedstrijd.”
“Hoewel Ajax een loodzware tegenstander is, hopen we er met een volle Euroborg toch een voetbalspektakel van te kunnen gaan maken. Een uitverkocht stadion op een speciale avond kan voor een unieke cup-sfeer zorgen en met de steun van een kolkend stadion kunnen we Ajax wellicht verslaan. In verband met de te verwachten drukte, wordt iedereen gevraagd extra vroeg naar het stadion te komen om niets van de wedstrijd te hoeven missen. De poorten gaan open om 18.30 uur.”
Loting
“Het stadion is dus uitverkocht, maar voetballiefhebbers die het bekerduel in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi toch rechtstreeks willen volgen, kunnen inschakelen op Eredivisie Live. De aftrap in Euroborg is om 20.00 uur. Na afloop van de bekerwedstrijd wordt in ons stadion vanaf 23.30 uur de loting verricht voor de kwartfinales – live te zien via SBS6 – en hopelijk horen wij bij de acht laatst overgebleven ploegen in het bekertoernooi. De kwartfinales worden eind januari 2013 gespeeld.”
“Na donderdag staat er in 2012 voor de eerste selectie nog één competitiewedstrijd op het programma. Zondagmiddag treden we om 14.30 uur in de Rotterdamse Kuip aan tegen Feyenoord. Daarna breekt direct de winterstop aan. De kantoren van FC Groningen zullen gesloten zijn vanaf maandag 24 december 2012 tot maandag 7 januari 2013.”
Trainingskamp
“De selectie komt op vrijdag 4 januari 2013 weer bijeen en vertrekt een dag later naar een trainingskamp in het Spaanse Oliva. Op zaterdag 12 januari keert de groep weer terug. Op zondag 20 januari hervatten we de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, waarvoor de kaartverkoop via deze website en via TicketBox aanstaande vrijdag van start zal gaan.”
Kerstviering
“Vanmiddag ( dinsdag – red.) houden wij onze kerstviering. Dit betekent dat de Supportersbalie vanaf 15.00 uur gesloten zal zijn. Voorafgaand aan de kerstviering zullen wij onze personeelsleden het nieuw opgestelde beleidsplan voor de periode 2012-2016 overhandigen en het financieel jaarverslag 2011/2012. In het beleidsplan is onder meer het door supporters opgestelde Cultuurmanifest opgenomen. Beide beleidsstukken zullen wij de komende periode publiceren.”
“Morgenavond (woensdag – red.) zal ondergetekende een lezing verzorgen voor de Stichting Westerkwartier Paardenkwartier en Ondernemerscafé Westerkwartier in De Postwagen in Tolbert.”
“Vrijdagavond wordt in het Fluks Hoes een kerstbijeenkomst gehouden voor de vrijwilligers van FC Groningen.”
Uniek project
“Tot slot aandacht voor een uniek project van onze salesmanager Geert Kuiper. Vrijdag- en zaterdagavond staan er twee bijzondere voorstellingen geprogrammeerd in de Martinikerk in Groningen. Ruim vijfenzeventig geselecteerde koorleden, een vijfendertigkoppig professioneel koperblaasorkest en vier topsolisten, voeren tweemaal het door Kuiper zelf gecomponeerde en gedirigeerde Kerstoratorium ‘Es ist ein Ros entsprungen’ uit.”
“De opbrengst van beide uitvoeringen gaat naar de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Door deze koppeling slaat Kuiper een brug tussen de muziek, zijn persoonlijke wens om een groot stuk te dirigeren én het maatschappelijke belang van FC Groningen. Natuurlijk zullen familie, vrienden, collega’s en relaties van de club bij deze uitvoeringen aanwezig zijn. Indien u geïnteresseerd bent een voorstelling bij te wonen, dan kan informatie worden verkregen via www.einros.nl. Vanaf deze plaats wensen wij Geert heel veel succes met zijn twee unieke voorstellingen!”
Fijne feestdagen
“Dit is de laatste nieuwsbrief van 2012. Op dinsdagmiddag 8 januari 2013 verschijnt de eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar weer. Wij wensen iedereen bij deze alvast hele fijne feestdagen!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’