string(9) "claudebot"

Hoofdrolspeler Van Kaam wil zich weer laten zien.

Zaterdag 25 januari 2020 om 15:59

FC Groningen neemt het komende zondag in een uitverkocht Hitachi Capital Mobility Stadion op tegen landskampioen Ajax. De kraker, aftrap 14.30 uur, bleek de laatste jaren een spannend en hectisch voetbalgevecht. Hoofdrolspeler Daniël van Kaam kijkt uit naar het treffen met de Amsterdammers en blikt vooruit in het wedstrijdprogrammaboekje.

In het wedstrijdprogrammaboekje zijn naast een uitgebreid interview met Van Kaam en voorbeschouwingen van de beide trainers, diverse interessante wedstrijdfeiten te vinden. Zo is Azor Matusiwa lijstaanvoerder van de Eredivisie als het gaat om meeste intercepties en staat Deyovaisio Zeefuik in de absolute top qua gewonnen persoonlijke duels.
 
Mooie ervaring
Het duel met Ajax is de eerste thuiswedstijd voor FC Groningen na de winterstop. De uit de eigen opleiding afkomstige Daniël van Kaam veroverde aan het einde van de eerste seizoenshelft een basisplaats en kijkt uit naar de wedstrijd tegen de Amsterdammers. “Het is weer een mooie ervaring voor mij, als ik weer speel,” weet Van Kaam.
 
“Elke tegenstander is voor mij in deze fase nog nieuw, maar we hebben natuurlijk volop informatie over iedere ploeg. Hakim Ziyech is helaas geblesseerd geraakt, met hem had ik me toch heel graag willen meten. En op het middenveld spelen verder natuurlijk jongens als Donny van de Beek en Ryan Gravenberch, die ik nog persoonlijk ken van Oranje onder-19.”
 
Supporters
Van Kaam wil zich de komende tijd blijven ontwikkelen en hoopt een belangrijke bijdrage te leveren aan een succesvolle tweede seizoenshelft. “Het is natuurlijk mijn grote droom om in het eerste elftal van FC Groningen te spelen en ik wil de komende tijd mijn kwaliteiten graag nog veel vaker aan de supporters laten zien.”
 
Lees de interviews, wedstrijdfeiten en wedstrijdinformatie zondagmiddag in het wedstrijdprogrammaboekje. De programmaboekjes, waaraan een verloting met mooie prijzen is gekoppeld, worden voorafgaand aan thuiswedstrijden rondom het Hitachi Capital Mobility Stadion verkocht.

van kaam thuis

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus