Hoofdrolspeler Van Hintum kan thuisdebuut maken

21 september 2019

FC Groningen gaat vanavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion op jacht naar de eerste driepunter in eigen huis. De Trots van het Noorden trapt de wedstrijd tegen PEC Zwolle af om 19.45 uur. Scheidsrechter Sander van der Eijk fluit voor het eerst een duel van de Trots van het Noorden. Voor verdediger Bart van Hintum kan het zijn eerste thuisoptreden worden in het groen-wit. Het stadion opent om 18.15 uur. Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar en tot aan de aftrap online via deze website.

Van Hintum is hoofdrolspeler in het wedstrijdprogrammaboekje en komt uitgebreid aan het woord over zijn eerste maanden bij de FC. De linksbenige verdediger kende eerder in zijn carrière een zeer succesvolle periode bij tegenstander PEC Zwolle, maar zet vanavond zijn gevoelens voor de Blauwvingers negentig minuten plus blessuretijd aan de kant.
 
Eigen kracht
“De mooiste periode uit mijn carrière heb ik in Zwolle gehad. In die vijf seizoenen heb ik eigenlijk ook de beste jaren van de club meegemaakt,” vertelt Van Hintum. “PEC Zwolle heeft de laatste twee competitiewedstrijden gewonnen en met het debuut van Reza hadden ze in de vorige wedstrijd tegen RKC Waalwijk een flinke uitschieter. Maar als je de selecties naast elkaar legt, mag je van Groningen verwachten dat we van onze eigen kracht uitgaan.”
 
Het is vanavond de 27ste keer dat beide ploegen elkaar treffen op Groningse bodem. Van de eerdere 26 ontmoetingen won FC Groningen er liefst 16 en scoorde het 55 maal. Naast hoofdrolspeler Van Hintum komt ook trainer Danny Buijs aan het woord in het programmaboekje. De oefenmeester gaat met zijn ploeg vol voor de drie punten. “Na twee thuisnederlagen wordt het tijd voor een overwinning. We moeten goed spel koppelen aan resultaat en hopen onszelf en de supporters dan de eerste thuiszege te bieden,” aldus Buijs.
 
Te koop
Lees de uitgebreide interviews, wedstrijdfeiten en wedstrijdinformatie vanavond in het wedstrijdprogramma. De programmaboekjes, waaraan een verloting met mooie prijzen is gekoppeld, worden voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle rondom het Hitachi Capital Mobility Stadion verkocht. Naast het programmaboekje is ook de jaarlijkse presentatiegids van de club seizoen 2019/2020 vanavond te koop. De prijs voor het actuele boekwerk van ruim 160 pagina's met alle informatie over de club en spelerspagina’s van de eerste selectie is 2 euro.

Laatste nieuws