string(9) "claudebot"

Hoofdrolspeler Matusiwa wil sportieve revanche.

Zaterdag 19 oktober 2019 om 16:01

FC Groningen neemt het morgenmiddag (zondag 20 oktober) op tegen Sparta Rotterdam. Voor het eerst dit seizoen wordt een thuiswedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion afgetrapt op het traditionele voetbaltijdstip: zondagmiddag 14.30 uur. Kassa’s en stadion openen om 13.00 uur. Hoofdrolspeler Azor Matusiwa gaat voor sportieve revanche tegen de Rotterdammers. 

Matusiwa is hoofdrolspeler in het programmaboekje en vertelt in een uitgebreid interview over zijn eerste periode bij de FC. De middenvelder heeft persoonlijk nog een appeltje te schillen met Sparta Rotterdam. Matusiwa trof Sparta vorig jaar als speler van De Graafschap in de finale van de play-offs.
 
Interviews
“In de tweede finalewedstrijd ging het mis,” kijkt Matusiwa in het programmaboekje terug. “Ik viel halverwege de eerste helft uit met een enkelblessure en kon echt niet verder. Uiteindelijk verloren we met 2-0 en degradeerden we. Een dubbel zure avond was dat.” De middenvelder hoopt zondag op sportieve revanche en de massale steun van het publiek in het Hitachi Capital Mobility Stadion. “We kunnen de steun van onze supporters altijd goed gebruiken.”
 
Ook Sparta-trainer Henk Fraser komt aan het woord in het programmaboekje en kijkt uit naar het treffen in Groningen. “Groningen is een pittige tegenstander. We hebben een oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld in de voorbereiding. Wat ik me daarvan kan herinneren, is dat we in de beginfase behoorlijk werden weggespeeld.”
 
De wedstrijd tussen FC Groningen en Sparta staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Het wordt de 34ste keer dat beide ploegen elkaar treffen op Groningse bodem. Balsponsor voor het duel met Sparta Rotterdam is The Jagger Casino en de mogelijke VAR-momenten op de videoschermen worden gesponsord door www.easytoys.nl.
 
Kaarten
Lees de uitgebreide interviews, wedstrijdfeiten en wedstrijdinformatie zondagmiddag in het wedstrijdprogrammaboekje. De programmaboekjes, waaraan een verloting met mooie prijzen is gekoppeld, worden voorafgaand aan thuiswedstrijden rondom het Hitachi Capital Mobility Stadion verkocht. Kaarten voor het duel zijn gemakkelijk te bestellen via onderstaande banner en zijn zonder restricties verkrijgbaar.

Nieuwsbrief-button-oranje-bestel-nu-kaarten

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus