string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoofdrolspeler Itakura wil weer feestje vieren.

Zaterdag 02 november 2019 om 16:02

FC Groningen staat morgenmiddag (zondag 3 november) voor de derde wedstrijd van deze week. Willem II komt op bezoek in het Hitachi Capital Mobility Stadion, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt. Kassa’s en stadiondeuren openen om 13.00 uur. Hoofdrolspeler Ko Itakura kijkt uit naar het duel met de Tilburgers.

itakura juichen

Ko Itakura kwam in de winterstop van afgelopen seizoen naar FC Groningen op huurbasis van Manchester City, maar speelde in zijn eerste maanden geen minuut voor de club. Dit seizoen is de Japanner echter een vaste waarde centraal in de defensie.
 
Supporters
“Natuurlijk wilde ik niet nog een halfjaar zonder speelminuten. Ik heb alles op alles gezet om dit jaar te gaan presteren,” vertelt Itakura in het wedstrijdprogrammaboekje. “Mijn doel bij FC Groningen is constanter te worden en achterin zo weinig mogelijk fouten te maken. We zullen zondag met hoge intensiteit spelen en ik hoop nog een doelpunt te kunnen meepikken. Dan kunnen we hopelijk na de wedstrijd samen met de supporters weer een feestje vieren.”
 
De international wordt op de tribune mede gesteund door 25 landgenoten, die vanuit een studiereis deze dagen een bezoek brengen aan FC Groningen. De groep van Japan Soccer School volgt een opleiding tot een facilitair beroep binnen de voetballerij. Zij horen scheidsrechter Pol van Boekel zondagmiddag om 14.30 uur voor de aftrap fluiten. Mocht de arbiter de hulp van de VAR inschakelen, wordt het VAR-moment gesponsord door www.easytoys.nl.
 
Trainer tegenstander
Naast Itakura komt Adrie Koster, trainer van Willem II ook aan het woord in het programmaboekje. De ervaren oefenmeester verwacht een spannende wedstrijd. “Ik denk dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder doen en dat ze dus aan elkaar gewaagd zijn. FC Groningen is voor ons een lastige tegenstander, maar dat zullen ze in Groningen waarschijnlijk ook over ons zeggen.”
 
Kaarten
Lees de uitgebreide interviews, wedstrijdfeiten en wedstrijdinformatie zondagmiddag in het wedstrijdprogrammaboekje. De programmaboekjes, waaraan een verloting met mooie prijzen is gekoppeld, worden voorafgaand aan thuiswedstrijden rondom het Hitachi Capital Mobility Stadion verkocht. Kaarten voor het duel zijn gemakkelijk te bestellen via onderstaande banner en zijn zonder restricties verkrijgbaar.

Nieuwsbrief-button-oranje-bestel-nu-kaarten

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard