string(9) "claudebot"

Holla: ‘Uit handen gegeven’.

Zondag 17 april 2011 om 12:27

Zaterdagavond verloor FC Groningen in het Gelredome van Vitesse. Na een 1-0 voorsprong, waren de Arnhemmers met 2-1 te sterk. Trainer Pieter Huistra was teleurgesteld, net als spits Tim Matavz en doelpuntmaker Danny Holla.

Trainer Pieter Huistra: “Het was een wedstrijd die goed begon en zeer teleurstellend eindigde. Vanaf het begin zaten we goed in de wedstrijd. We gingen goed om met de manier waarop Vitesse speelde. Ons positiespel was goed, we speelden gevarieerd en via de zijkanten. In de eerste helft waren er al een paar waarschuwingen uit vrije trappen, waarbij doelpunten werden afgekeurd. Uiteindelijk viel ook de 2-1 op die manier.”
“Dan even terug naar het begin van de tweede helft. Wij kwamen op 1-0 door een goed uitgespeelde goal. Met de ambitie die wij hebben, moeten we vervolgens gewoon de drie punten over de streep trekken. We gingen echter achteruit lopen en op de 1-1 kon het team niet reageren. Dat gebeurde pas toen we op 2-1 achterstand kwamen. In de slotfase hebben we Andreas Granqvist mee naar voren gestuurd om met opportunistisch voetbal nog iets te forceren. Uiteindelijk staan we met lege handen en is tegelijkertijd de kans op de vierde plek heel klein. Het is al met al een hele teleurstelling.”
Albert Ferrer (Vitesse): “Het was voor ons een moeilijke wedstrijd. We hebben het heel erg moeilijk gehad en hadden problemen in de verdediging. FC Groningen was erg goed georganiseerd op het middenveld. We konden zelf de ruimtes niet vinden op het middenvelder. In de tweede helft hebben we meer spelers achter Wilfried Bony gezet. In de uitvoering werd het beter en we gingen vaker voor de tweede bal.”
“Toen Groningen scoorde hebben we het hoofd niet laten hangen, maar bleven we vechten. We scoorden een goede doelpunt en ik was heel erg blij met de instelling van de spelers. Iedereen wist hoe belangrijk deze wedstrijd was. We zijn nog niet veilig, maar hebben nu een volgende stap gezet. We hebben vandaag gewonnen van een goede ploeg, die ik veel succes wens in de rest van de competitie.”
Tim Matavz: “Ik ben blij dat ik weer 90 minuten heb kunnen spelen, maar uiteraard zeer teleurgesteld door de nederlaag. Wij kwamen op een goed moment in de tweede helft op voorsprong, maar het werd daarna te snel gelijk. Hierna kwamen we niet meer aan voetballen toe en moesten nog een tegentreffer toestaan. Het is nu zaak om richting de play-offs weer de goede vorm te pakken te krijgen om het seizoen toch nog goed te laten eindigen.”
“Ik heb zelf geen reactie gehad op mijn blessure en voelde me goed. Ik miste nog wat scherpte, maar kom er weer aan. Het wel of niet doorgaan van mijn transfer naar Napoli heeft me mentaal niet beïnvloed. Ik knok nu voor FC Groningen en zie wel hoe het verder afloopt. We hebben ook tegen Vitesse laten zien goed te kunnen voetballen, nu is het zaak om dit gedurende een hele wedstrijd te laten zien en niet alleen in fase’s.”
Danny Holla: “Je mag rustig stellen dat we de overwinning uit handen hebben gegeven. Ik scoorde de openingstreffer in de 65e minuut na een voorzet vanaf links. De bal kwam voor mijn voeten terecht en ik haalde doeltreffend uit. De gelijkmaker viel veel te snel, zeven minuten later al. Daarna vergaten we te voetballen, stond de organisatie niet goed meer en moesten we tot overmaat van ramp ook nog de 2-1 incasseren. Een zure nederlaag omdat we vooral aan het begin van de tweede helft goed voetbal lieten zien.”
“Op basis van de eerste helft verdienden we niet om op voorsprong te staan ondanks het feit dat we zelf toen ook een aantal aardige kansen kregen. Na de hervatting zat er meer structuur in bij ons, voetbalen we rustiger en in die fase kwamen we terecht op voorsprong. Op deze goede fase moeten we nu voortborduren richting de play-offs. De eerste vier zijn nu wel uit zicht, maar we kunnen het seizoen nog steeds goed afsluiten. De laatste 3 competitieduels zijn een opmaat naar de play-offs en dan moeten we er staan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’