string(9) "claudebot"

Holla: ‘Niet nadenken en schieten’.

Zondag 25 januari 2009 om 18:09

Het was een echte voetbalkraker zondagmiddag in Euroborg. De 1-0 overwinning van FC Groningen op Ajax zal voor Nicklas Pedersen en Danny Holla lang in hun gedachten blijven. De Deen maakte zijn debuut terwijl de Holla met zijn doelpunt zeer belangrijk was voor FC Groningen.

“Niet nadenken en schieten,” zo beschreef de jonge middenvelder zijn goal. Holla vond de 1-0 overwinning op de Amsterdammers echter een ware teamprestatie. “Iedereen heeft keihard geknokt voor dit resultaat en voor iedere meter gelopen.”

Geluk
“De eerste helft stonden we heel goed en compact,” concludeerde Holla. “De tweede helft begonnen zij wat te drukken, maar dan is het mooi dat we de nul konden houden. Ik moet zeggen dat we wel geluk hebben gehad. Een bal onderkant lat en ook nog één tegen de paal. De laatste weken hadden we dat geluk niet.”

De wedstrijd leverde niet alleen drie punten op, maar ook een hoop vertrouwen voor het team. “Dit is heel belangrijk,” zegt Holla. “Vandaag moest het gebeuren. Sparta-uit hadden we moeten winnen en door het bekerverlies kregen we ook een tik. Ik denk dat we hier veel vertrouwen uit kunnen halen.”

Debuut
Niet alleen Holla zal de wedstrijd tegen Ajax nog wel even blijven herinneren. Ook voor Nicklas Pedersen was het een bijzonder treffen. De Deense winteraankoop maakte zijn debuut voor FC Groningen. “Fantastisch, het publiek was echt geweldig,” aldus Pedersen na afloop van de wedstrijd. “Mijn eerste weken hier waren prima en het is altijd mijn grootste droom geweest om in zo’n stadion te mogen voetballen.”

De aanvaller kreeg in de minuten die hij speelde geen echte kansen meer. “Nee, ik heb geen kans gekregen om te scoren, maar denk dat ik niet onaardig ben ingevallen. Het was een lastige wedstrijd. Op het moment dat ik inviel, lag het tempo heel hoog. Ajax was behoorlijk aan het drukken. Toch vind ik onze overwinning zeker verdiend.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’