string(9) "claudebot"

Holla mist door medische ingreep competitiestart.

Maandag 12 juli 2010 om 10:39

Danny Holla wordt op woensdag 28 juli geopereerd. Bij de 22-jarige middenvelder, die herstelt van een kuitbeenbreuk, worden de ingebrachte plaat en schroeven weer uit zijn linkerbeen verwijderd. Hierdoor mist Holla de competitiestart van het nieuwe seizoen.

Holla brak op donderdag 11 maart zijn linker kuitbeen op de training. Na de operatie en de verplichte rust ging de middenvelder aan de slag met zijn revalidatie. Holla hoopte bij de start van het seizoen 2010/2011 weer aan te kunnen sluiten bij de groep. In dat geval zou de medische ingreep, die nu aan het eind van de maand staat gepland, in de winterstop worden uitgevoerd. Nu het herstelschema er anders uit gaat zien, laat Holla het plaatje en de schroeven in zijn been eerder verwijderen.
Niet vrij
“Ik heb het gevoel dat het plaatje er ietwat uitsteekt en ik voel me daar niet lekker bij. Ik voel me niet vrij. Nu duidelijk is dat ik de competitiestart toch ga missen, wil ik het materiaal er liever al eerder uit hebben. Er zit tenslotte toch iets in je been, dat er niet in hoort te zitten”, legt Holla uit.
Holla spreekt niet van een tegenslag. “Nee hoor, ik had gehoopt de competitiestart te redden, maar ik heb me er bij neergelegd dat dit niet haalbaar is. Voordeel is nu dat ik in de winterstop niet meer onder het mes hoef, zoals de planning was. Tot aan de operatie ga ik conditioneel aan de slag en zorgen dat mijn spiermassa weer sterk genoeg is. Na de ingreep moet ik één week volledige rust houden om de wond goed te laten genezen en dan kan ik daarna echt helemaal fit worden.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus