string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Holla: ‘Heel zuur om weer zonder punten te staan’.

Zondag 30 augustus 2009 om 18:25

Wederom liepen de spelers van FC Groningen puntloos het veld af in Euroborg. Voor de derde keer op rij werd een thuiswedstrijd verloren. PSV was zondag te sterk voor de Trots van het Noorden. Al lieten de mannen van Jans zien wel te vechten voor de punten.

Danny Holla keerde na een schorsing van twee wedstrijden terug op het Groningse middenveld. Met Holla in de gelederen begonnen de Groningers met vijf man op het middenveld. “Het stond goed op het middenveld,” aldus Holla. “We konden, zeker in de eerste helft, goed druk zetten. Helaas werden in de tweede helft de ruimtes steeds groter. Het doelpunt van Koevermans viel voor PSV op een goed moment.”

Vertrouwen
En dus stond de FC weer met lege handen. “Heel zuur om weer zonder punten te staan,” vindt Holla. “Maar we kunnen deze keer niemand wat verwijten. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan en daar moeten we dan maar vertrouwen uithalen.”

Andreas Granqvist denkt te weten waar het manco ligt. “We spelen op zich niet onaardig. Tot het strafschopgebied gaat het goed, maar in de zestien missen we het vertrouwen om een doelpunt te maken. De spitsen speelden vandaag een goede wedstrijd, maar we hebben een keer een beetje geluk nodig.”

Eerste goal
“In de vijf wedstrijden die we nu hebben gespeeld, hebben we nog niet de eerste goal van de wedstrijd gemaakt. Het is altijd gemakkelijker voetballen vanuit een voorsprong dan dat je een achterstand moet wegwerken. Toch is het spel wel steeds beter en beter.”

Granqvist was één van de beste Groningers in de eerste helft, maar ging bij de 0-1 van Danny Koevermans niet helemaal vrijuit. “Ik dacht dat Koevermans voor de eerste paal zou kiezen, maar hij ging naar de tweede. Na zo’n doelpunt zakt het vertrouwen bij de ploeg. Uiteindelijk staan we hier met nul punten, terwijl we meer hadden verdiend.”

Debutant
Eén iemand zal de wedstrijd tegen PSV niet zo snel vergeten. Leandro Bacuna maakte ongeveer een kwartier voor tijd zijn debuut in het betaalde voetbal. “Het is de laatste tijd snel gegaan,” zegt Bacuna. “Vorig jaar zat ik nog in A1 en nu kom ik als invaller in het eerste. Dan sta je ineens tegen grote jongens. Voor mezelf geeft mijn debuut een lekker gevoel, maar voor het team voelt deze wedstrijd natuurlijk niet lekker.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard