string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen: ‘Zag er moeilijker uit dan het was’.

Zaterdag 17 oktober 2015 om 22:17

Danny Hoesen was het goudhaantje aan de zijde van FC Groningen. De spits kwam als invaller in het veld en bezorgde FC Groningen met een schitterende goal de drie punten. Verdediger Etiënne Reijnen gaf de assist en was daardoor bij twee doelpunten betrokken. De Tilburgse treffer ging namelijk ongelukkig via zijn lichaam in het doel.

De teleurstelling van de gelijkmaker in de laatste tien minuten van de wedstrijd duurde gelukkig niet lang voor FC Groningen. Invaller Danny Hoesen schoot de bal op een mooie manier over de keeper van tegenstander Willem II waardoor hij zijn team drie punten schonk.

Bewuste poging
“Het was zeker een bewuste poging,” aldus Hoesen. “Ik had vanuit mijn ooghoek de keeper al gezien en zag dat de bal er in één keer overheen moest. De keeper stond vrij ver voor zijn goal, maar de bal ging er perfect overheen. Het zag er moeilijker uit dan dat het was denk ik.”
De euforie was groot, Euroborg ontplofte en Hoesen liep juichend naar de zijlijn waar Juninho Bacuna hem opwachtte. “Hij had op de bank tegen mij gezegd: ‘Als je scoort, sta ik hier’. Ik had beloofd naar hem toe te komen. Het is mooi een doelpunt als deze te vieren met het team. We hebben een moeilijk programma gehad en daarom wilden we heel graag weer eens winnen. Dat was onze belangrijkste opdracht voor vandaag.”
Breed leggen
Etiënne Reijnen was op een ongelukkige manier betrokken bij het Tilburgse doelpunt. De bal ging via de verdediger in het doel. “Ik raakte de bal als laatste, maar moet terugzien wat er precies gebeurde,” vertelt Reijnen. “Op zo’n moment baal je, niet zozeer van je eigen goal, maar dat we een goal tegen kregen, terwijl er niet zoveel aan de hand was. We gaven heel weinig weg en dan gebeurt zoiets. We moesten weer van voor af aan beginnen en Danny Hoesen heeft het voor ons gedaan vandaag.”
Gelukkig voor Reijnen was hij ook bij het winnende doelpunt van FC Groningen betrokken. Een lange bal van achteruit ging richting de verdediger, die nog in het strafschopgebied stond na een afgeslagen corner. “Ik weet dat ik zo`n bal niet in één keer op het doel kan koppen en dus breed moet leggen. Ik ging er vanuit dat Danny er zou staan, hij is een spits, maar de manier waarop hij het afmaakt, is natuurlijk fantastisch.”
Toeslaan
Door de winst blijft FC Groningen ongeslagen in Euroborg. “Ik heb hier als tegenstander wel een paar keer mogen spelen en dan weet je gewoon dat een wedstrijd in Euroborg moeilijk is. Wij als Groningen-spelers voelen ook dat we moeten toeslaan. Als we dat in uitwedstrijden ook nog gaan krijgen, gaat het helemaal goedkomen”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard