string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen vraagteken voor duel met NAC.

Vrijdag 31 oktober 2014 om 15:20

FC Groningen speelde de afgelopen twee duels in een ongewijzigde opstelling. Of dit aankomende zondag tegen NAC Breda voor de derde keer op rij het geval is, kon trainer Erwin van de Looi vrijdagmiddag nog niet met zekerheid zeggen. Spits Danny Hoesen moest op de training wegens een blessure eerder stoppen dan de rest van zijn teamgenoten.

Met een meer dan verdiend punt vorige week in Alkmaar en een stevige overwinning midweeks hoopt Van de Looi dat zijn team de week tegen NAC Breda op een goede manier kan afsluiten. “Hopelijk gaan we dat doen met dezelfde selectie en met dezelfde basisopstelling, maar het is nog even afwachten. Danny Hoesen viel vandaag (vrijdag – red.) op de training uit nadat hij een tik had gekregen op zijn voet. We zullen zaterdag tijdens de laatste training kijken hoe hij ervoor staat en daarna de beslissing nemen over zijn inzetbaarheid.”
Draai
Mocht Van de Looi niet over Hoesen kunnen beschikken, zal hij logischerwijs voor een andere spits kiezen en lijkt de keuze te gaan vallen op Dino Islamovic of Mimoun Mahi. Voor beide spelers zou dat het basisdebuut voor FC Groningen kunnen betekenen. Van de Looi hoopt echter op de inzetbaarheid van Hoesen, die langzaam maar zeker zijn draai begint te vinden en de afgelopen week in twee wedstrijden twee keer scoorde. “We hebben voorin opties genoeg, maar hopen dat Danny de wedstrijd van zondag gaat halen.”
Vervolgens belichtte Van de Looi kort de andere opties. “Islamovic is meer de balvaste spits, die kan worden aangespeeld, terwijl Mimoun Mahi meer een aanvaller is die onderweg is en een individuele actie heeft. Ik vond dat Dino woensdag tegen Flevo Boys prima inviel. Hij maakte een doelpunt en was betrokken bij veel combinaties. Mimoun Mahi heeft in eerdere invalbeurten ook laten zien een goede aanvaller te zijn, maar uiteindelijk hopen we dat Hoesen fit genoeg is om te starten.”
Van der Laan
Martijn van der Laan trainde vrijdag de volledige training met de groep mee. Van de Looi was positief over wat hij op het veld zag. “De ene keer traint Martijn op het veld en de andere keer doet hij weer trainingen binnen of apart van de groep, maar vandaag trainde hij dus met de groep mee en dat zag er goed uit. Hij voetbalt gemakkelijk en volledig mee, alleen is het nog lastig inschatten hoeveel reactie hij krijgt na zo`n training met de groep of op hoeveel procent hij zit. Dit bespreken we met de medische staf. Het mag duidelijk zijn dat het positief is dat hij zulke trainingen als vandaag gewoon kan meedoen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’