string(9) "claudebot"

Hoesen voor Van der Laan in bekerduel.

Dinsdag 16 december 2014 om 15:00

FC Groningen speelt woensdagavond in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi tegen FC Volendam. Ten opzichte van afgelopen zondag is de selectie op één plek gewijzigd. Danny Hoesen keert terug van een schorsing en neemt de plek in van de niet wedstrijdfitte Martijn van de Laan.

De terugkeer van Hoesen in de spits heeft voor de rest van de opstelling van FC Groningen ook nog wat gevolgen. Zoals in de slotfase van het thuisduel met Vitesse verhuist Tom Hiariej naar de positie van rechtsback en keert Johan Kappelhof terug in het centrum van de verdediging. Op het middenveld zal Tjaronn Chery meer centraal spelen, aangezien Mimoun Mahi een linie terugzakt. Danny Hoesen neemt zijn vertrouwde stek in de punt van de aanval weer in.
Geen risico
Trainer Erwin van de Looi heeft niet de beschikking over de langdurig geblesseerden Hilal Ben Moussa en Nick Bakker. Ook Hans Hateboer is nog niet van de partij en de verdediger zal voor de winterstop ook niet meer in actie komen, zo laat de trainer van FC Groningen weten. “Hans heeft tegen Heerenveen een tik tegen het hoofd gehad. We nemen hierin geen enkel risico. Hij is hier gisteren (maandag – red.) geweest en had nog klachten. Enkele jaren geleden hebben we Koen van de Laak hier gehad met een dergelijke blessure en die is na een lichte hersenschudding te vroeg weer begonnen. Daarna heeft hij nog heel lang last gehad. Dat willen we nu absoluut voorkomen en dus is Hateboer ook zaterdag tegen FC Dordrecht niet van de partij.”
Tegenstander
Maar eerst wacht dus morgenavond (woensdag – red.) het bekerduel met FC Volendam. De technische staf heeft de ploeg van trainer Hans de Koning uitgebreid geanalyseerd. “Zelf heb ik ze vrijdagavond in Emmen gezien,” aldus Van de Looi. “Maar toen hadden ze een complete off-day. Alleen op basis van die wedstrijd zou je zand in de ogen gestrooid kunnen krijgen. Gelukkig hebben we ook andere wedstrijden bekeken en zijn de kwaliteiten van Volendam bekend: een grote sterke spits, snelle buitenspelers, voetballend vermogen op het middenveld. En ze zullen ons bij fases in de wedstrijd onder druk willen zetten. Ook zijn ze met 44 goals een veel scorend team. Ze staan halverwege de competitie niet voor niets vierde in Jupiler League.”
Favoriet
Zoals elke wedstrijd is de aandacht in de voorbereiding vooral gericht op het eigen team. Van de Looi is duidelijk in wat er van zijn ploeg verwacht mag worden. “Wij zijn de favoriet en aan onze stand verplicht de volgende ronde te halen. Na een reeks met PSV, Twente, Heerenveen en Vitesse waarin we toppers en subtoppers uit de Eredivisie troffen, wordt dit een wedstrijd van een heel ander kaliber. Er wordt nu weer iets anders verwacht van de groep en het is bekend wat we moeten brengen. Vandaag (dinsdag – red.) was ik bij de training tevreden over de uitvoering, de concentratie en de focus. Het is nu zaak dat morgenavond in Euroborg te laten zien.”
Bekersfeertje
Inmiddels zijn er zo’n 12.500 tickets verspreid en de vrije verkoop loopt tot aanvang van de wedstrijd. De aftrap is woensdagavond om 19.30 uur. Van de Looi spreekt zijn waardering uit voor de ondersteuning in de afgelopen drie thuiswedstrijden en hoopt op ‘een echt bekersfeertje’ in Groningens thuishaven. “Het is mooi dat er veel mensen naar Euroborg komen. Het is onze derde bekerwedstrijd, maar pas de eerste in eigen stadion. Het publiek heeft ons er de afgelopen keren een aantal keren uitstekend doorheen gesleept. In deze laatste thuiswedstrijd van 2014 zullen we er samen met het publiek alles aan doen de kwartfinales te bereiken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’