string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen: ‘Utrecht had ons goed geanalyseerd’.

Zondag 21 september 2014 om 20:13

FC Groningen verloor zondagmiddag in Utrecht met 1-0 van de plaatselijke FC. Hoewel de Trots van het Noorden in de tweede helft op zoek was naar een doelpunt, bleef de treffer uit. Dit tot teleurstelling van spits Danny Hoesen en aanvoerder Maikel Kieftenbeld.

FC Groningen had moeite om de aanvallers op de juiste manier te vinden. “FC Utrecht had ons goed geanalyseerd, we werden gedwongen om snel de lange bal te spelen en zij hebben twee goede koppers achterin,” zei Danny Hoesen na afloop voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Daardoor is het voor een spits best lastig. Wanneer we de bal wel onder controle hadden, duurde het af en toe te lang voordat de aansluiting er was. Dan is het moeilijk om door te combineren.”
“We waren wat te slordig op momenten, want er lag best wel ruimte om te voetballen. In de tweede helft hebben we er alles aan gedaan om in ieder geval de gelijkmaker te maken. Als we die penalty hadden gemaakt, hadden we wellicht nog een kansje gehad op de overwinning, maar helaas zat het er niet in.”
Hoesen kreeg vlak na rust bij een 0-0 tussenstand een goede mogelijkheid, maar zag de Utrechtse doelman in de weg staan. “Er kwam een fantastische bal vanuit het middenveld van Nick van der Velden. Ik was op de bal aan het wachten en toen ik opkeek, stond keeper Ruiter al voor me. Ik dacht dat hij iets buiten zijn zestienmetergebied stond en dacht dat ik de bal over hem heen kon wippen, maar hij ving hem in z`n handen. Helaas vallen de ballen op dit moment nog niet zoals ik wil.”
Hoesen weet als geen ander dat er goals van een spits worden verwacht, maar gaat geen gekke dingen doen nu hij het net nog niet heeft gevonden. “Als keeper moet je ballen tegenhouden en als spits moet je goals scoren. De cijfers liegen niet en ik ben hard op zoek naar een doelpunt, dat lijkt me duidelijk. Dit was de eerste echte kans in de laatste paar wedstrijden en helaas gaat hij er niet in. Maar ik moet er ook geen raar verhaal van gaan maken en gewoon doorgaan, dan komt het wel goed.”
Aanvoerder Maikel Kieftenbeld vond dat zijn ploeg minimaal een gelijkspel had verdiend in Utrecht. “We kwamen de tweede helft uit het niets achter, terwijl we volgens mij goed speelden,” aldus Kieftenbeld voor de camera van Fox Sports Eredivisie. “Na de goal bleven we gewoon voetballen. Vaak gaan we na een tegendoelpunt gekke dingen doen, maar dat deden we nu niet. We bleven opbouwen en speelden via de vleugels. Dat was op zich goed, maar tot echte kansen kwam het niet.”
“In de eerste helft was het lastig en speelde Utrecht met heel veel druk, maar dat konden ze in de tweede helft niet volhouden, waardoor we na rust meer het spel konden maken. Ik vind dat we minimaal een punt hadden verdiend. We kregen met een penalty een goede kans daarop, maar we verliezen de wedstrijd helaas wel.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’