Hoesen scoort winnende doelpunt.

Maandag 30 november 2015 om 13:56

Gisteren speelde FC Groningen een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Lang leek het erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, maar in blessuretijd wist Danny Hoesen toch nog het winnende doelpunt binnen te tikken.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd ging het aardig gelijk op. Er waren een paar kansjes voor beide teams. In de 24e minuut kwam ADO Den Haag door een kopbal op 1-0. Nog voor rust ging FC Groningen op zoek naar de gelijkmaker, maar deze viel niet.
Vier minuten na rust kwam er ook voor FC Groningen een punt op het scorebord te staan: In de kluts kwam de bal via een ADO Den Haag speler in het (eigen) doel terecht: 1-1.
Een aantal grote kansen waren er voor FC Groningen, dat op zoek was naar het tweede doelpunt. Een schot van Bryan Linssen ging net naast en Albert Rusnak schoot recht in de handen van de keeper. In de 94e minuut gaf Albert Rusnak de bal voor en Danny Hoesen bedacht zich niet en schoot in de allerlaatste seconde de bal in het doel. Eindstand 2-1!
Zondag 6 december speelt FC Groningen een uitwedstrijd tegen Roda JC. De wedstrijd begint om 16.45 uur.
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle liepen er 14 Junior Club leden met een speler of scheidsrechter het veld op: Tygo Kuipers, Stan Zwakhals, Wesley Freie, Aldrik Evers, Marlon Ludolphy, Mees Mink, Tim Kosse, Alessandro Coricciati, Joost Bruins, Sem Landman, Lennart Franswa, Michiel Elema, Nikeh Boer en Iris Franswa.
In de rust van de wedstrijd gingen 4 GWB-leden de strijd met elkaar aan tijdens de Gasunie Shoot-Out competitie: Hein Hartlief, Max Vorenkamp, Cornee Scholtens, Arjen Emmelkamp.

Niels Borg woonde de wedstrijd bij als Junior Reporter. Zijn verslag van de wedstrijd is te vinden op www.greenwhitebengels.nl (kopje “Junior Reporter).
Foto’s van de wedstrijdactiviteiten zijn hier te bekijken.