string(9) "claudebot"

Hoesen: ‘Nu sta ik er wel’.

Zondag 29 november 2015 om 17:51

Danny Hoesen bezorgde FC Groningen in de laatste seconden van de wedstrijd tegen ADO Den Haag de drie punten. De spits reageerde alert op een teruggetrokken bal en schoot van dichtbij de 2-1 binnen. Door de winst steeg FC Groningen naar de zesde plaats op de ranglijst.

Hoesen begon tegen de Hagenaars op de bank en mocht een half uur voor tijd invallen. De spits werkte hard, had gevaarlijke acties, maar kreeg geen grote kansen om te scoren. Tot het moment dat hij diep in blessuretijd de winnende goal binnentikte. Een vrije trap van Albert Rusnak werd via Michael de Leeuw opnieuw voor het doel gebracht en verdween door de inzet van Hoesen tegen de touwen.
“We trainen veel op dit soort situaties en je moet zorgen dat je altijd iemand voor het doel hebt staan,” vertelt Hoesen. “De Leeuw is één van onze beste koppers, dus het is logisch dat hij wordt gezocht. Wanneer hij niet zelf kan scoren, wordt de bal teruggelegd, deze keer deed hij het met de voet. Ik was Michael op gegeven moment kwijt, maar zag een been uitsteken en dan mag het natuurlijk niet meer fout. Er is mij in het verleden wel eens verweten dat ik er niet stond en nu sta ik er wel.”
Hoesen maakte zijn doelpunt vlak voor de Tonny van Leeuwen-tribune, waar de fanatieke aanhang van FC Groningen staat. “Ze zijn vorig jaar erg kritisch geweest en dat was ook wel terecht. Mijn rendement was te laag, maar vandaag stond ik wel op de goede plek en maak ik in de laatste minuut de winnende. Het is mooi om de vreugde op de gezichten van de mensen te zien.”
De Trots van het Noorden bood een 1-0 achterstand bij rust om in een 2-1 overwinning. “Het was een moeilijke wedstrijd. Wanneer je met 1-0 achter komt, weet je dat zij zich gaan ingraven. Toch hebben we in de tweede helft wel constant uitgestraald dat we wilden winnen. We wilden aanhaken bij de bovenste vijf, al kan het voetbal beter.”
“Op de training laten we vaak zien dat we goed kunnen voetballen, maar in de wedstrijd komt het er nog niet altijd uit. Wanneer we te maken hebben met tegenslagen, raken we soms wat in paniek. Deze week hebben we geen doordeweekse wedstrijd en dus kunnen we ons goed opladen voor het duel met Roda JC.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus