string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen: ‘Morgen moeten we het laten zien’.

Vrijdag 11 maart 2016 om 15:03

FC Groningen neemt het zaterdagavond in Rotterdam op tegen Excelsior. De Trots van het Noorden kende volgens Danny Hoesen een goede trainingsweek en wil dat doortrekken naar de wedstrijd van morgen. Volgens Albert Rusnak is het team gebrand om zich te laten zien. Mimoun Mahi start na maanden blessureleed weer in de basisopstelling.

Danny Hoesen start in Rotterdam voor FC Groningen in de punt van de aanval. De spits kende een goede trainingsweek, waarvan laatste twee trainingen op het kunstgrasveld op Sportpark Corpus den Hoorn plaatsvonden. “De kwaliteit van de trainingen was hoog en het ging lekker,” aldus Hoesen. “Maar trainingen en wedstrijden zijn natuurlijk anders, tijdens de wedstrijden worden de punten verdeeld en morgen moeten we het laten zien.”
Combinatiespelers
Na vier verliespartijen op rij is FC Groningen wel weer toe aan een succes. “We hebben natuurlijk vier tegenstanders gehad die in vorm waren,” zegt Hoesen. “Nu komen er wedstrijden waarvan wij denken dat we ze moeten winnen. Dat betekent niet dat het gemakkelijk wordt, want Excelsior heeft een goede ploeg met veel strijders en een goede spits. We hebben wel de combinatiespelers die er doorheen kunnen voetballen, dus hopelijk leidt dat tot veel kansen en doelpunten.”
Focus
FC Groningen presenteerde afgelopen dinsdag in de persoon van Ernest Faber de nieuwe trainer voor het komende seizoen. Volgens Albert Rusnak heeft de bekendmaking geen invloed op het team met betrekking tot het slot van de competitie. “Dat heeft geen effect,” verzekert Rusnak.
“We zijn nog niet bezig met volgend jaar en moeten zorgen dat we het huidige seizoen goed afmaken. We focussen ons op de komende wedstrijd, hebben vier keer op rij verloren en willen laten zien dat we een goed team hebben. Excelsior doet het goed in eigen huis en scoort thuis gemakkelijk, maar het is een wedstrijd waar we heen gaan om te winnen.”
Basis
Mimoun Mahi trainde vrijdag tijdens de afsluitende oefensessie met een basishesje en staat voor het eerst sinds 25 oktober van afgelopen jaar tegen NEC weer in de basisopstelling. “Na mijn hamstringblessure kreeg ik een bovenbeenblessure en daarna nog een knieblessure. Zo ben ik er bijna vijf maanden uit geweest. Ik ben één keer eerder langer geblesseerd geweest, aan mijn meniscus. Ik ben blij dat ik weer een rol in het team kan spelen.”
Hoe lang Mahi – die vijf competitietreffers achter zijn naam heeft – het morgenavond in Rotterdam kan volhouden, weet de vleugelaanvaller nog niet. “Tegen PSV heb ik een halfuur gespeeld en tegen Excelsior hoop ik langer te kunnen spelen. Als ik gewisseld moet worden dan is dat geen probleem. Binnen de selectie zijn we aan elkaar gewaagd. Er zit dus ook veel kwaliteit op de bank. Er zit veel energie in de groep en we willen het morgenavond graag laten zien in de wedstrijd!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’