string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen: ‘Lekker dat ik het team kon helpen’.

Zaterdag 30 januari 2016 om 23:04

FC Groningen behaalde zaterdagavond de eerste driepunter van 2016 door PEC Zwolle in Overijssel met 3-1 te verslaan. Danny Hoesen moest al snel invallen voor de geblesseerd geraakte Alexander Sørloth en was met een assist en een doelpunt erg belangrijk. Volgens aanvoerder Rasmus Lindgren was de overwinning goed voor het vertrouwen van de ploeg.

Met een goal en een assist had Danny Hoesen een groot aandeel in de overwinning van FC Groningen. Voor de camera van FOX Sports Eredivisie mocht de spits zijn doelpunt omschrijven terwijl hij op het scherm naar zijn treffer keek. “Ik weet van Idrissi dat hij een goede actie heeft. Dus probeer ik zo lang mogelijk weg te blijven en op het juiste moment naar de eerste paal te komen, dat kwam goed uit,” analyseerde Hoesen.
Focus
Door de naderende transferdeadline verscheen de naam van aanvaller Hoesen afgelopen dagen veelvuldig in de media, maar de spits speelde zaterdagavond gewoon in het shirt van FC Groningen. “Er is veel in de media geweest, maar voor mij was het belangrijk om me gewoon op de wedstrijd te focussen en te hopen op speelminuten. Helaas voor Alexander valt hij geblesseerd uit, maar daardoor kon ik wel weer wat minuten maken. Ik had er nog één of twee goals bij gewild, maar het is wel goed voor mijn vertrouwen dat ik hem kort na die gemiste kans wel maak. Het is lekker dat ik daarmee het team kon helpen.”
Door de winst houdt FC Groningen aansluiting op de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs. “Het is mooi dat we weer aan het winnen zijn en nu moeten we doorgaan,” aldus Hoesen “We hebben uitgesproken dat we play-offs willen spelen en winnen. Daar gaan we hard voor werken.”
Stellig
Hoewel de transfermarkt nog enkele dagen open is, is Hoesen er stellig van overtuigd dat hij ook volgende maand nog speler is van FC Groningen. “Ik blijf, honderd procent zeker. Ik ga niet zomaar een stap maken waarvan ik niet weet wat ik doe of naar een land waardoor ik uit de picture raak. Ik denk dat ik nog van waarde kan zijn in Groningen en dat denkt de trainer ook, daar hebben we over gesproken. Ik ben hier blij, we hebben een leuk en goed team en ik ga vechten voor mijn kans.”
Kunstgras
Rasmus Lindgren zag dat FC Groningen een goede wedstrijd speelde en de Zweed was na afloop blij met de drie punten. “We speelden goed vandaag en bleven rustig aan de bal,” vertelde de aanvoerder voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Het was wat gemakkelijker om het achterin uit te spelen, misschien had dat ook met het veld te maken. Deze keer was het kunstgras goed voor ons. In de tweede helft lag er zoveel ruimte en hadden we, vind ik, al eerder op voorsprong moeten komen, maar in sta hier met een heel blij gevoel moet ik zeggen.”
De selectie kende een roerige week met onder andere de mededeling van trainer Erwin van de Looi dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen. Dat de eerste overwinning van het kalenderjaar daags volgt na het nieuws van de trainer, heeft volgens Lindgren niets met elkaar te maken.
Vertrouwen
“Iedereen wil zich nu bewijzen voor de volgende trainer,” grapt de Zweed waarna hij serieuzer vervolgt. “We zijn gewoon rustig gebleven. Hij vertelde het woensdag aan de groep en daarna zijn we gewoon doorgegaan zoals altijd. Ik heb niets gemerkt aan de trainer of aan de spelersgroep, dus dat is prima. Deze overwinning geeft veel vertrouwen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’