string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen: ‘Ik wist dat ik dit kon verwachten’.

Vrijdag 18 juli 2014 om 01:16

Danny Hoesen maakte in Aberdeen zijn officiële debuut voor FC Groningen. De spits kreeg een aantal behoorlijke tikken te verwerken van de Schotse verdedigers en werd na ruim een uur spelen naar de kant gehaald.

Hoesen werd enkele keren door de Schotse verdedigers op een hardhandige wijze naar de grond gewerkt. “Ik wist dat ik dit kon verwachten, herkende het wel een beetje uit mijn tijd bij Fulham,” vertelt de debutant. “In de Eredivisie houden verdedigers de aanvaller graag voor zich, maar hier gaan ze vol voor de spits. Je zag dat ze er voor hun eigen fans vol voor willen gaan. Het was een mooie sfeer. Af en toe hoorde je het geluid wel oplaaien, maar toch waren we niet overdonderd.”
Hoesen kreeg enkele minuten voor rust een mogelijkheid om FC Groningen op voorsprong te schieten. De kans bleek echter bijna onmogelijk te zijn. “Ik kreeg de bal vrijwel op de achterlijn, dus eigenlijk kon hij er bijna niet in, de bal ging dan ook voorlangs.”
Hoesen begon niet helemaal fit aan de voorbereiding, maar kon het in Aberdeen toch ruim een uur volhouden. “Ik merk nu wel dat ik moe ben en dat ik nog wat extra’s nodig heb. Je moet tijdens dit soort wedstrijd toch meer geven. Ik heb nu twee wedstrijden gespeeld en we moeten alles voorin nog iets verfijnen, maar dat is logisch. We zijn pas drie weken bezig.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’