string(9) "claudebot"

Hoesen: ‘Ik wilde de verantwoordelijkheid nemen’.

Vrijdag 23 oktober 2015 om 01:12

Danny Hoesen maakte de late gelijkmaker in de uitwedstrijd tegen Slovan Liberec en zorgde daarmee dat FC Groningen het eerste Europese punt pakte. Michael de Leeuw speelde slechts vijf minuten mee omdat de invaller vanwege een rode kaart alweer snel naar de kant moest. Etienne Reijnen was betrokken bij het moment waar de Groningse strafschop uit voort kwam.

De zenuwen bij Danny Hoesen waren in de allerlaatste seconden van de wedstrijd het beste onder controle en dus ging de spits achter de bal staan bij de, door de Duitse arbiter, gegeven strafschop. “Ik wilde de verantwoordelijkheid nemen,” vertelt Hoesen. “Ik heb al vaker gezegd dat ik graag belangrijk wil zijn en ik was vol vertrouwen dat ik zou scoren. De strafschop ging er niet in één keer in, maar gelukkig heb ik als jonge voetballer geleerd dat je altijd moet doorlopen, kwam ik als eerste bij de rebound en kon ik het laatste zetje geven.”
FC Groningen kreeg de strafschop toegekend nadat verdediger Etienne Reijnen vlak voor de keeper een duw in zijn rug kreeg. “Ik moet de situatie nog een keer terugzien, maar voelde een flinke duw en in dat geval ga je naar de grond,” aldus Reijnen. “Het was in mijn ogen geen slimme actie van de tegenstander. Ik had de intentie naar de bal te gaan, voelde de duw en dan hoop je dat de scheidsrechter een strafschop geeft. Volgens mij een goede beslissing. Ik heb alle respect voor Danny Hoesen dat hij hem opeist. Het siert hem dat hij de verantwoordelijkheid neemt en de bal uiteindelijk binnen schiet.”
Reijnen was uiteindelijk blij dat FC Groningen met een punt van het veld liep. “In principe is het tegenhouden als je met tien man komt te staan en hopen dat het 0-0 blijft. Wanneer zo`n tegengoal dan valt, weet je dat het moeilijk wordt. Echter, niets is onmogelijk, dat heb je vandaag ook weer gezien. Door de andere uitslag in de groep (Braga wint van Marseille-red) is er nog een hoop mogelijk. Het worden nog spannende wedstrijden. We moeten nog naar Marseille en laat die andere ploegen maar eens naar Euroborg komen.”
Michael de Leeuw kende een zeer korte invalbeurt. De aanvallende middenvelder kwam na 78 minuten in het veld voor Hedwiges Maduro en moest vijf minuten later met rood vertrekken nadat hij een tegenstander in het gezicht had geraakt. “Ik ging puur voor de bal en het was heel ongelukkig,” blikt De Leeuw terug.
“In mijn ogen was het niet roodwaardig. Het is zuur voor mij en voor het team, want we wilden de drie punten. Ik heb de doelpunten niet meer meegekregen, toen zat ik al in de kleedkamer. Bij de tegengoal hoorde ik wel mensen juichen, maar dat had net zo goed voor ons kunnen zijn, want er waren zoveel supporters mee. Gelukkig maakt Danny nog gelijk en stappen we morgen met een beetje een goed gevoel het vliegtuig in. Door de winst van Braga is alles in de groep nog open.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’