Historische zege FC Groningen.

Maandag 31 maart 2014 om 14:34

Nooit eerder won FC Groningen van PSV in Eindhoven. Afgelopen zaterdag wel en namen zij de drie punten mee naar Groningen. Richairo Zivkovic, Filip Kostic en Tjaronn Chery waren de makers van de drie FC-goals.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of FC Groningen stond al met 1-0 achter. Nick van der Velden speelde de bal naar een teamgenoot maar de bal werd onderschept door een PSV speler en die wist te scoren.
Een kwartier later gaf Filip Kostic een voorzet. Richairo Zivkovic kwam snel voor zijn man en tikte de bal binnen, 1-1. Twee minuten later was Groningen gevaarlijk voor het doel van PSV. Rekik, verdediger van PSV lette niet goed op, Kostic zag dat, ging voor de bal en schoot de bal keihard in het doel, 1-2.
Acht minuten voor rust maakte PSV de gelijkmaker. PSV kreeg een strafschop omdat Eric Botteghin aanvaller Bryan Ruiz haakte in het strafschopgebied. Locadia nam de penalty en schoot raak achter keeper Marco Bizot, 2-2.
Nog voor de pauze werd trainer Erwin van de Looi naar de tribune gestuurd. Ook Lorenzo Burnet haalde de rust niet. Hij moest al na een halfuur al van het veld af met een blessure. Giliano Wijnaldum was zijn vervanger.
In de 64 ste minuut schoot Tjaronn Chery een vrije trap van de rechterzijkant van het veld met een stuit achter Zoet. De inglijdende Eric Botteghin en Johan Kappelhof zorgden voor voldoende afleiding voor de PSV verdediging door de bal juist niet te raken: 2-3.
In de laatste minuten van de wedstrijd was het nog spannend. Er werd niet meer gescoord en FC Groningen won met 2-3 in Eindhoven!
De volgende Junior Clubleden liepen hand-in-hand met een FC Groningen speler het veld op: Marnick Top, Martin Scheepstra, Floris Baljon, Pepijn Vlasma, Ian Keijzers, Arjan Beuker, Rutger Schrik, Kay Spieker, Yannick van der Wal en Joost Porrenga.
Net zo als de spelers hebben zij een onvergetelijke avond gehad!
Foto’s van de line-up zijn hier te bekijken.