Historisch gelijkspel B1.

Vrijdag 05 maart 2010 om 17:27

In Alkmaar behaalde B1 een knap gelijkspel bij AZ. Ook D1 kon een punt toevoegen aan haar totaal. A1 en C2 leden allebei op sportpark De Toekomst een nederlaag tegen Ajax.

AJAX A1 4-2 RVO FC GRONINGEN A1
——————————————————————————–
De A-junioren van Ajax en RVO FC Groningen leverden opnieuw een doelpuntrijk duel af. Na de vijf treffers van eerder dit seizoen op Corpus den Hoorn werd het nu 4-2 in het voordeel van de Amsterdammers. De thuisploeg nam via een mooi schot in de kruising al na tien minuten de leiding. In de 38ste minuut viel de tweede treffer nadat uit de rebound raak werd geschoten. Een minuut na dat doelpunt kregen de gasten de beste mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Kelvin Bossman kwam alleen voor de goal, schoot op de doelman en miste daarna ook in de rebound. Vlak na rust viel alsnog de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Yoell van Nieff vloog van zo’n 35 meter ineens en verrassend in het doel: 2-1. In de daaropvolgende periode liet de ploeg van trainer Paul Raveneau enkele grote kansen onbenut. Eerst miste Christian Gandu alleen voor de doelman, even later schoot Kelvin Bossman de bal voor een leeg doel over. Het missen van die kansen bleef niet onbestraft want na ongeveer een uur spelen viel de derde treffer aan Ajax-zijde. In de 83ste minuut bracht Madjer Lukoki de spanning terug in de wedstrijd na een schot in de verre hoek. Hij werd daarmee al de 18de (!) speler die dit seizoen scoorde voor RVO FC Groningen A1. Voor een stunt kon het vlaggenschip van de RVO echter niet zorgen. In de slotfase werden de nodige risico’s genomen waarna Ajax in een een-op-een situatie het duel definitief besliste.
AZ B1 3-3 RVO FC GRONINGEN B1
De mannen van trainer Peter Moltmaker kwamen voor het eerst sinds 12 december weer in actie in een competitiewedstrijd. Dankzij een doelpunt van Hans Hateboer in de slotminuut werd het voor de B-junioren van RVO FC Groningen een historisch resultaat. De acht voorgaande confrontaties in Alkmaar tegen AZ werden namelijk verloren en ook het doelsaldo loog er niet om: 22-2. In een klap werd het aantal treffers dus meer dan verdubbeld en het puntje was en passant ook nog eens mooi meegenomen. Toch zag het er lang niet naar uit dat de FC zou gaan oogsten op ‘t Lood. Bij rust stond de ploeg met 2-0 achter en een nieuw verlies tegen de Noord-Hollanders leek in de maak. In de tweede helft ging de wedstrijd echter op zijn kop. Paulo Francisco maakte de aansluitingstreffer maar de thuisploeg liep opnieuw uit naar een voorsprong van twee doelpunten. Het slot van de wedstrijd was echter voor RVO FC Groningen. Tigran Gazarjan bracht met een benutte strafschop de spanning terug in de wedstrijd waarna Hans Hateboer in de laatste minuut, en met zijn eerste doelpunt van het huidige seizoen, de gelijkmaker wist te maken.
AJAX C2 2-1 RVO FC GRONINGEN C2
De eerstejaars C-junioren van RVO FC Groningen hebben ook hun derde wedstrijd in de voorjaarscompetitie, waarin gestreden wordt om de landelijke C2-titel, verloren. Na de nederlagen tegen Haarlem en AZ was opnieuw een Noord-Hollandse ploeg te sterk. Ajax won met 2-1 waardoor de ploeg van trainer Erik Muntendam volgende week in de thuiswedstrijd tegen PSV mag proberen de hatelijke nul weg te werken. Desondanks kende de FC een prima start op sportpark De Toekomst. Via een treffer van Jonah van der Werf (foto) werd in de 20ste minuut de leiding genomen. Lang leek het er daarna op dat er na vijftig minuten gerust zou worden met een voorsprong maar de laatste minuten van de tweede periode werden de gasten fataal. Ajax scoorde in de 47ste en in de 49ste minuut snel achter elkaar waardoor RVO FC Groningen de laatste periode van 25 minuten aan moest vangen met een achterstand. Verdediger Roland Baas werd in de aanval gezet en er ontspon zich vervolgens een aantrekkelijke slotfase waarin beide ploegen kansen kregen op meer doelpunten. Helaas bleef de verdiende gelijkmaker voor de Groningers uit.
FLEVO BOYS D1 3-3 RVO FC GRONINGEN D1
In acht dagen tijd lijken de tweedejaars D-pupillen van RVO FC Groningen prolongatie van de titel definitief te hebben verspeeld. Na het doelpuntloos gelijkspel van vorige week tegen Quick’20 kwam de ploeg van trainer Hugo ook bij Flevo Boys niet verder dan een puntendeling. Dat was opzienbarend aangezien Flevo Boys, dat eerder dit seizoen nog met 8-1 werd verslagen, onderaan stond met slechts een puntje en tot de wedstrijd van vandaag nog maar tien doelpunten had gemaakt. Alle credits derhalve voor de thuisploeg die fysiek spel aan de dag legden en veel druk op de bal uitoefenden. Daardoor was de FC niet of nauwelijks tot goed combinatievoetbal in staat. In de eerste helft moest Stan Haanstra tot tweemaal toe een achterstand ongedaan maken. Daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal op elf doelpunten, een minder dan topscorer Juhnino Bacuna. Na de hervatting schoot Sjoert Giezen de gasten op voorsprong. Ruim een kwartier voor tijd maakte de ploeg uit Emmeloord gelijk waarna, ondanks enkele goede kansen aan Groningse zijde, niet meer gescoord werd.
Scoreverloop: 1-0 (2.), 1-1 Stan Haanstra (12.), 2-1 (19.), 2-2 Stan Haanstra (28.), 2-3 Sjoert Giezen (38.), 3-3 (43.)